αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να γίνεις ένας καινοτόμος (και αυθεντικός) leader; Τότε πρέπει να έχεις αυτά τα 6 χαρακτηριστικά

Θέλεις να γίνεις ένας καινοτόμος (και αυθεντικός) leader; Τότε πρέπει να έχεις αυτά τα 6 χαρακτηριστικά

Πολλοί νέοι επιχειρηματίες ξεκινούν την business διαδρομή τους με όραμα, τολμηρές ιδέες και έτοιμοι να χαράξουν τον δικό τους δρόμο. Στην πορεία όμως, συνήθως κάτι δεν γίνεται καλά. Οι επιλογές τελικά μπαίνουν… μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια, το αρχικό όραμα αλλοιώνεται, οι καινοτομίες ελαχιστοποιούνται. Τελικά, ο leader και η επιχείρηση του χάνουν την ταυτότητα τους.

Κάτι που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα. Σκέψου τους πελάτες/ χρήστες σου, οι οποίοι γνώρισαν ένα brand με μια συγκεκριμένη μορφή, και στη συνέχεια βλέπουν μπροστά τους κάτι εντελώς διαφορετικό. Καταλαβαίνουν, ότι αυτό που βλέπουν πλέον, δεν είναι αυθεντικό και ειλικρινές. Κάτι έχει αλλάξει, σε σχέση με αυτό που γνώριζαν πριν.

Το ζήτημα εδώ για έναν leader, είναι το πως μπορεί να είναι καινοτόμος και αυθεντικός. Να μην αλλοιωθείς μέσα από τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν. Δεν είναι εύκολο πάντα. Ωστόσο, το Entrepreneur.com παραθέτει τα 6 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις.

– Δες ευκαιρίες παντού
– Πρόβλεψε το απροδόκητο
– Απελευθέρωσε τις παθιασμένες αναζητήσεις σου
– Ζήσε με επιχειρηματικό πνεύμα
– Δούλεψε για έναν μεγάλο σκοπό
– Προσπάθησε να αφήσεις μια «κληρονομιά»

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα μπορέσεις να βγάλεις τις μεγάλες ιδέες σου προς τα έξω. Και να τις κάνεις πράξεις. Να αποκτήσεις την δική σου εταιρική ταυτότητα, η οποία μπορεί να κάνει την διαφορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 17 =