αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά λάθη που κάνουν ακόμα και οι καλοί leaders και οδηγούν τους εργαζομένους στην παραίτηση

Επτά λάθη που κάνουν ακόμα και οι καλοί leaders και οδηγούν τους εργαζομένους στην παραίτηση

Οι σπουδαίοι ηγέτες ξέρουν ότι οι τοξικές συμπεριφορές πρέπει να αποφεύγονται στον χώρο εργασίας. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δημιουργηθεί ένα κακό περιβάλλον που θα οδηγήσει, ίσως, κάποιους εργαζομένους στην παραίτηση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ακόμα και οι καλοί leaders δεν κάνουν λάθη. Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι και αυτοί είναι πιθανό να πέσουν σε παγίδες. Το αμερικανικό inc.com έφτιαξε μία ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή παραθέτει λάθη που κάνουν ακόμα και οι καλοί leaders και οδηγούν τους εργαζομένους στην παραίτηση. Αν είσαι leader σε μία εταιρία, δες τι πρέπει να αποφύγεις.

1# Δεν ορίζουν μια «μεγάλη αποστολή» που θα εμπνεύσει. Όλοι θέλουν να πιστεύουν ότι κάνουν ουσιαστική δουλειά που εντάσσεται σε μια σημαντική αποστολή. Οι καλύτεροι ηγέτες αφιερώνουν χρόνο για να βοηθήσουν στη σύνδεση των «κουκκίδων» μεταξύ της εργασίας κάθε υπαλλήλου και μιας αποστολής υψηλότερης σημασίας. Εάν δεν μπορείτε να συνδέσετε τις κουκκίδες, έχετε βάλει τους υπαλλήλους σας να εργάζονται σε λάθος πράγμα. Και όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν πώς η δουλειά τους συνδέεται με έναν σημαντικό στόχο, θα φύγουν.

2# Το να μην δείχνεις στους υπαλλήλους σου ότι νοιάζεσαι για την καριέρα τους όσο και για τη δική σου. Ακόμη και οι καλοί ηγέτες υποτιμούν ότι χρειάζεται να ενδιαφέρονται εμφανώς για την καριέρα του υπαλλήλου τους. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή εκτεταμένων εργαλείων και την παροχή ευκαιριών μάθησης και ανάπτυξης στην πορεία. Αν είστε ηγέτης πρέπει επίσης να αφιερώσετε χρόνο για να καθίσετε με τον εργαζόμενο για να καταλάβετε πραγματικά τι θέλει στην καριέρα του και, στη συνέχεια, να φτιάξετε ένα σχέδιο για να τον φέρετε εκεί. Αν οι άνθρωποι νιώσουν ότι δεν μπορούν να εξελιχθούν μέσα στην συγκεκριμένη εταιρία, είναι πιθανό να κοιτάξουν για ευκαιρίες αλλού.

3# Εστίαση στη διαδικασία έναντι της προόδου. Όταν οι εργαζόμενοι παγιδεύονται σε διαδικασίες και γραφειοκρατία που δίνει προτεραιότητα στα συστήματα και τους «τρόπους να κάνουμε πράγματα» έναντι της κοινής λογικής και της προόδου, είναι πραγματικό πρόβλημα. Θυμήσου και το άρθρο: Πως το micromanaging μπορεί να καταστρέψει τη δουλειά σου (και 4 tips για να το αποφύγεις)

4# Το να είσαι σταθερά ασυνεπής. Οι άνθρωποι μισούν την αβεβαιότητα και προτιμούν να έχουν ένα αφεντικό με το οποίο μπορεί να μην συμφωνούν πάντα ως προς το πώς ενεργούν και αποφασίζουν, αλλά από τον οποίο τουλάχιστον ξέρουν τι να περιμένουν. Να είσαι συνεπής στον τρόπο που παίρνεις αποφάσεις και στον γενικότερο τρόπο δουλειάς.

5# Αντικρουόμενες προτεραιότητες. Πολλές εταιρίες έχουν παραπάνω από έναν ηγέτη στο εσωτερικό τους. Και αν οι προτεραιότητες που θέτουν δεν συμβαδίζουν, υπάρχει πρόβλημα. Αν οι ηγέτες/ managers στέλνουν αντικρουόμενα μηνύματα στην ομάδα σχετικά με την κατεύθυνση και τις προτεραιότητες σε εβδομαδιαία (μερικές φορές καθημερινά) βάση, τότε είναι πιθανό να δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό κλίμα. Που θα έχει ως αποτέλεσμα, πιθανόν, και κάποιες παραιτήσεις.

6# Δεν «ακουμπούν» τα άτομα με χαμηλή απόδοση. Αρκετοί ηγέτες θεωρούν ότι είναι σωστό να μην «ακουμπούν» τους εργαζομένους που έχουν χαμηλή απόδοση. Θεωρούν ότι έτσι δίνουν σε κάποιον που έχει χαμηλή απόδοση την ευκαιρία να πετύχει. Αλλά στην πραγματικότητα απλώς αποφεύγουν το καθήκον τους και δεν βλέπουν τη διαβρωτική επίδραση που μπορεί να έχει ένα «κακό μήλο». Όταν τα άτομα με χαμηλή απόδοση δεν αντιμετωπίζονται, μπορεί να φθαρεί ολόκληρος ο Οργανισμός. Δείχνει έλλειψη λογοδοσίας και επίσης στέλνει ένα μήνυμα ότι το αφεντικό δεν νοιάζεται για τους άλλους υπαλλήλους που πρέπει να αντιμετωπίσουν όλο το βάρος.

7# Δεν εκτιμούν τους καλούς εργαζομένους. Ακόμη και οι καλύτεροι ηγέτες μπορούν να ξεχάσουν τη σημασία της εκτίμησης, ειδικά στον πυρετό της μάχης όταν υπάρχουν τόσα άλλα να κάνουν. Αλλά είναι σημαντικό: Οι εργαζόμενοι είναι πάνω από όλα άνθρωποι και έχουν ανάγκη να νιώθουν ότι η προσφορά τους εκτιμάται. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να αρχίζουν να κοιτάζουν και άλλες ευκαιρίες στην αγορά…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + five =