αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που μετέτρεψε την Glassdoor από startup σε «γίγαντα», δίνει με 1 λέξη την business συμβουλή του

Ο άνθρωπος που μετέτρεψε την Glassdoor από startup σε «γίγαντα», δίνει με 1 λέξη την business συμβουλή του

Η Glassdoor ιδρύθηκε το 2007. Ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους με αγγελίες για θέσεις εργασίας και έρευνες που έχουν να κάνουν με αυτό το πεδίο. Η εταιρία είναι γνωστή για τις ανώνυμες έρευνες που κάνει, στις οποίες συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των εταιριών. Απασχολεί πάνω από 500 ανθρώπους προσωπικό και έχει γραφεία σε 15 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Ο ιδρυτής και CEO της Glassdoor, Robert Hohman, οδήγησε την εταιρία από τα χαμηλά στα ψηλά. Κάποτε ήταν μια μικρή startup και σήμερα είναι ένας «γίγαντας». Ποια είναι όμως η συμβουλή που θα έδινε σε έναν νέο επιχειρηματία; Απαντά με μια λέξη- κλειδί, μιλώντας στο Business Insider.

«Νομίζω είναι πολύ σημαντικό να εστιάζεις σε κάτι» τονίζει.

Η εστίαση κάνει τη διαφορά. «Όταν με ρωτούν νέοι επιχειρηματίες για την συμβουλή μου, λέω πάλι και πάλι το ίδιο πράγμα: εστίαση, εστίαση, εστίαση», εξηγεί ο ίδιος. Όπως έχει δει ο ίδιος, πολλές φορές οι άνθρωποι κάνουν το λάθος να «ανοίγονται» πολύ. Να μην εστιάζουν σε ένα συγκεκριμένο πεδίο. Κάτι που συνήθως οδηγεί στην αποσύνθεση.

Τονίζει ότι στην εποχή μας είναι εύκολο για μια startup μέσω του ίντερνετ να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Όμως λέει ότι οι ιδρυτές πρέπει να προσέχουν: Μην βιαστούν να κάνουν το μεγάλο βήμα. «Δούλεψε σε πρώτα σε μια χώρα, κατάλαβε την αγορά σε βάθος και μετά ξεκίνα να σκέφτεσαι την επέκταση σε παγκόσμιο επίπεδο», εξηγεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =