αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSports Illustrated: Μπροστά στον κίνδυνο του λουκέτου είναι το εμβληματικό περιοδικό

Sports Illustrated: Μπροστά στον κίνδυνο του λουκέτου είναι το εμβληματικό περιοδικό

Οι συντάκτες του Sports Illustrated έχουν λάβει προειδοποίηση ότι έρχονται απολύσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν ολόκληρο το προσωπικό, σύμφωνα με πολλαπλά σημειώματα που εξέτασε το Axios.com, αφότου ο εκδότης του ιστορικού περιοδικού έχασε την πληρωμή άδειας χρήσης 3,75 εκατομμυρίων δολαρίων Sports Illustrated.

Οι εξελίξεις θα μπορούσαν να σημάνουν το τέλος ενός από τα πιο εμβληματικά brand μέσων ενημέρωσης της Αμερικής, που ιδρύθηκε πριν από 70 χρόνια.

Η Arena Group είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο που εξασφαλίζει άδεια για την επωνυμία Sports Illustrated από μια άλλη εταιρεία που ονομάζεται Authentic Brands Group.

Η Arena, η οποία εκδίδει και άλλα περιοδικά όπως το Parade και το Men’s Journal, τον περασμένο Αύγουστο συμφώνησε να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο της στην Simplify Inventions του επιχειρηματία Manoj Bhargava. Αλλά αυτή η συμφωνία δεν έκλεισε όπως αναμενόταν στο τέλος του έτους και η μη πληρωμή της άδειας θα μπορούσε να θέσει τις προοπτικές της σε περαιτέρω κίνδυνο.

Η κεφαλαιοποίηση του ομίλου Arena είναι τώρα μόλις 26 εκατομμύρια δολάρια. Ούτε η Arena Group ούτε η Authentic έχουν σχολιάσει ακόμη δημόσια τις εξελίξεις.

Σε δήλωσή της, η Bridge Media, η θυγατρική του ομίλου, ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε ενεργές διαπραγματεύσεις με την Authentic Brands Group (ABG) – και δεν είμαστε οι μόνοι.
Τους έχουν προσεγγίσει και άλλοι. Με βάση αυτό το ενδιαφέρον, αναμένουμε ότι ο μεγάλος θεσμός του Sports Illustrated θα συνεχίσει, θα επιβιώσει και θα αναπτυχθεί. Δεν θέλουμε να τον δούμε να καταρρέει».

Όπως εξηγεί η Axios.com το μέλλον του Sports Illustrated φαίνεται να εξαρτάται από την Authentic, η θεωρητικά θα μπορούσε να βρει έναν άλλο εκδότη που θα είναι σε θέση να πληρώσει τους λογαριασμούς του εγκαίρως. Αλλά τέτοιο deal προς το παρόν δεν υπάρχει στον ορίζοντα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 7 =