αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSphero: Τα μικρά ρομπότ που εντυπωσιάζουν

Sphero: Τα μικρά ρομπότ που εντυπωσιάζουν

Τα ρομπότ της εταιρίας Sphero έχουν κατακλύσει την αγορά. Το πιο γνωστό προϊόν δεν είναι άλλο από τον BB-8, ο οποίος κυκλοφόρησε παράλληλα με την ταινία «Star Wars: The Force Awakens». Το αγαπημένο droid μπορούμε πλέον να το χειριστούμε μέσω smartphone ή tablet, ενώ ο BB-8 είναι μόλις ένα από τα παιχνίδια της εταιρείας που προσφέρουν συγχρόνως διασκέδαση κι εκπαίδευση, προσιτή από όλες τις ηλικίες.

Η Sphero (γνωστή και ως Orbotix ή Gearbox) εισήγαγε το «connected play» το 2010, μια «ιδέα» κατά την οποία όλα τα προϊόντα και παιχνίδια της εταιρείας θα μπορούν να ανανεώνονται και να εξελίσσονται διαρκώς, συνδυάζοντας ρομποτική και ψηφιακή τεχνολογία που θα αφυπνίσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα πέραν των συνηθισμένων. To πρώτο «Sphero» παρουσιάστηκε στο CES 2011 λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές, κι εν συνεχεία ακολούθησε το «Sphero 2.0» στο CES 2013, ενώ αργότερα το 2014 ο «Ollie». Δεν χρειάστηκε πολύ για να τους προσέξει και η Disney, με τον πρώτο «BB-8» να δημιουργείται μέσα σε 48 ώρες από την πρώτη παρουσίαση που έγινε στην εταιρεία.

Οι πωλήσεις άρχισαν να αυξάνονται όλο και περισσότερο, με τον BB-8 να βραβεύεται από πολλαπλά δημοσιογραφικά μέσα ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2015, ενώ το «SPRK», που κυκλοφόρησε το 2014, έχει καταφέρει να εισχωρήσει σε 5.000 σχολεία, να το χρησιμοποιούν 15.000 δάσκαλοι και πάνω από 300.000 παιδιά για μαθησιακούς σκοπούς.

H Sphero διανέμει επίσημα υλικό αυτήν τη στιγμή σε 80 χώρες και πάνω από 18.000 καταστήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + two =