αρχικηVIRALSonic boom: Τι συμβαίνει όταν ένα αεροσκάφος σπάει το φράγμα του ήχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Sonic boom: Τι συμβαίνει όταν ένα αεροσκάφος σπάει το φράγμα του ήχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολόκληρη η πόλη του Παρισιού αναστατώθηκε το πρωί της Τετάρτης όταν ένας τρομακτικός θόρυβος έκανε άπαντες να πιστέψουν ότι επρόκειτο για έκρηξη βόμβας.

O ήχος που ακούστηκε διέκοψε ακόμα και αγώνα του Roland Garros.

Ο Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλία, ανακοίνωσε πως το εν λόγω αεροσκάφος διατάχθηκε να επιχειρήσει για να συνδράμει αεροσκάφος που είχε χάσει την επαφή με τον πύργο ελέγχου, και κατ’ επέκταση να σπάσει το φράγμα του ήχου για να πλησιάσει έγκαιρα.

Τι είναι το Sonic Boom

Το Sonic Boom, η ηχητική έκρηξη δηλαδή, είναι ο ήχος που σχετίζεται με τα κρουστικά κύματα που δημιουργούνται από ένα αντικείμενο που ταξιδεύει μέσω του αέρα πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου.

Τα Sonic Boom παράγουν τεράστιες ποσότητες ηχητικής ενέργειας, και έχουν ως αποτέλεσμα να ηχούν σαν έκρηξη. Η ηχητική έκρηξη συμβαίνει όταν τα υπερηχητικά αεροσκάφη ξεπερνούν την ταχύτητα του ήχου, Έτσι, προκαλείται ένας μεγάλος θόρυβος που θυμίζει τον ήχο μιας μεγάλης έκρηξης.

Όταν συμβαίνει το φαινόμενο αυτό, εμφανίζεται ένα ασυνήθιστο σύννεφο. Αιτία αυτής της εικόνας, είναι η πτώση του αέρα, όπου κατά την συμπύκνωσή του σχηματίζονται σταγονίδια νερού. Ο ακροατής ακούει έναν κρότο, μόλις το αεροσκάφος σπάσει το φράγμα του ήχου, επειδή ακούει στην πραγματικότητα τον ήχο που έχει συσσωρευτεί πίσω του.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο