αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑRichard Branson και Bill Gates έχουν έναν παραδοσιακό τρόπο για να καταγράφουν τις ιδέες τους

Richard Branson και Bill Gates έχουν έναν παραδοσιακό τρόπο για να καταγράφουν τις ιδέες τους

Είναι και οι δύο επιτυχημένοι, έχουν δημιουργήσει μεγάλες εταιρίες και έχουν αποκτήσει μεγάλη περιουσία. Πρόκειται για τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, και το ιδρυτή της Virgin, Richard Branson. Φαίνεται όμως, ότι έχουν ακόμα ένα κοινό στοιχείο.

Ο τρόπος με τον οποίο κρατούν σημειώσεις και καταγράφουν τις ιδέες τους. Και δεν γίνεται μέσω κάποιου tablet, όπως θα περίμενε κάποιος. Γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, με χαρτί και στυλό. Ίσως φαίνεται περίεργο σε κάποιους. Δύο άνθρωποι των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας, επιλέγουν… το χαρτί και το στυλό.

Οι δύο άντρες βρέθηκαν πρόσφατα σε event στο Λονδίνο. «Παρά το γεγονός ότι ο ο Bill Gates είναι ένας computer genius, δεν περιφρονεί το χαρτί και το στυλό» λέει ο Branson. Αναφέροντας, ότι στην ομιλία του στο εν λόγω event, ο Gates έβγαλε από την τσέπη του πολλά χαρτιά με σημειώσεις.

«Χάρηκα όταν είδα ότι ο Bill Gates είχε σημειώσεις σε διπλωμένα χαρτιά, μέσα στην τσέπη του σακακιού του» τονίζει ο ιδρυτής της Virgin. Ο Branson είναι λάτρης της ίδιας τακτικής. Όπως αναφέρει το CNBC, χρησιμοποιεί πολλά σημειωματάρια κάθε χρόνο, παρόλο που όπως εξηγεί μάλλον ο ίδιος είναι… η εξαίρεση στον κανόνα.

Όπως έχει διαπιστώσει σε πολλά meetings, είναι ο μόνος που κρατά σημειώσεις. Με βάση την εμπειρία του, το 99% των ανθρώπων σε ηγετικές θέσεις, δεν κρατά καθόλου σημειώσεις. Φυσικά, δεν θα εξελιχτούν όλα οι ιδέες σε κάτι σπουδαίο. «Αλλά είναι όλα αξιοσημείωτα» τονίζει ο Branson.

Οι Gates και Branson προτιμούν τον παραδοσιακό τρόπο για να σημειώνουν τις ιδέες και τις σκέψεις τους, ωστόσο ο Mr Virgin εξηγεί ότι το να κάνει κάποιος το ίδιος σε ένα iPad ή smartphone, δεν είναι λάθος. Αρκεί να το κάνεις. «Όταν η έμπνευση έρχεται, πρέπει να την καταγράφεις» λέει ο Branson.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 4 =