αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑREBRAIN GREECE: Ανοίγουν 500 θέσεις για Έλληνες του εξωτερικού, με μισθό από 3.000 ευρώ και πάνω

REBRAIN GREECE: Ανοίγουν 500 θέσεις για Έλληνες του εξωτερικού, με μισθό από 3.000 ευρώ και πάνω

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ξεκινά o νεοσύστατος φορέας REBRAIN GREECE που εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, λανσάρει το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ… ΞΑΝΑ!». Τι θα κάνει αυτό; Θέλει να φέρει πίσω στην χώρα μας τους Έλληνες που την περίοδο της κρίσης αναζήτησαν εργασία και την προοπτική μιας καλύτερης ζωής σε χώρες του εξωτερικού.

To πιλοτικό πρόγραμμα στοχεύει αρχικά στον επαναπατρισμό 500 Ελλήνων εργαζομένων του εξωτερικού, ηλικίας 25-40 ετών, με υψηλού επιπέδου διεθνή επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία (τουλάχιστον ενός έτους) και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Τα άτομα αυτά, εφόσον εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας, θα μπορούν να εργαστούν ως πρόσθετο προσωπικό σε επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες στην Ελλάδα, με έμφαση στους τομείς των νέων επαυξημένων τεχνολογιών, όπου παρατηρείται σχετική έλλειψη.

Η ελάχιστη αμοιβή τους καθορίζεται στις 3.000 ευρώ, με χρηματοδότηση της επιχείρησης στο 70% περίπου της ελάχιστης αμοιβής για ένα χρόνο (2.000 ευρώ), με υποχρέωση διατήρησης του εργαζόμενου με την ίδια αμοιβή για άλλους 12 τουλάχιστον μήνες.

Άμεσα θα ανοίξει στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ Ειδική Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, την οποία θα συμπληρώνουν οι επιχειρήσεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =