αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO 25χρονος που απολύθηκε από την Disney και τώρα έχει εξαψήφιο εισόδημα από το Instagram

O 25χρονος που απολύθηκε από την Disney και τώρα έχει εξαψήφιο εισόδημα από το Instagram

Όταν ο Isaac Pelayo ήταν μόλις δύο ετών, ο πατέρας του, του έδωσε ένα μαρκαδόρο και λίγο χαρτί και του είπε να πάει να ζωγραφίσει. H συνέχεια ήταν κάπως έτσι: Σε ηλικία 11 ετών, ο Pelayo κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό τέχνης του σχολείου του. Ο πατέρας του κρέμασε το σχέδιο στον τοίχο. Μαζί θα έκαναν μια βόλτα σε μουσεία και γκαλερί και ο Pelayo διαπίστωσε ότι ήθελε να γίνει σαν τον Leonardo Da Vinci. Ετσι ξεκίνησε να σπουδάσει καλές τέχνες στο Πανεπιστήμιο του Λας Βέγκας. Δύο χρόνια αργότερα, ο Pelayo εγκατέλειψε τις σπουδές του.

Εμαθε μόνος του πώς να ζωγραφίζει και λίγους μήνες αργότερα, άρχισε να εργάζεται δίπλα στον πατέρα του ως ζωγράφος μελανιού στη Disney. Ήταν καλό για μερικά χρόνια αλλά η συνέχεια ήταν απρόσμενη: Η πανδημία ήρθε ξαφνικά και ο Pelayo και ο πατέρας του βγήκαν σε άδεια επ’ αόριστον από την Disney. Μπροστά σε ένα νέο τοπίο, οι δυο τους δεν ήξεραν πότε – και αν – θα τους καλούσε ποτέ ξανά η Disney.

«Το να μην έχεις σταθερό εισόδημα από τη Disney – ήταν εξαιρετικά σκληρό στην αρχή», είπε ο Pelayo στο Business Insider. «Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα μείνουμε χωρίς δουλειά», συνέχισε.

Και κάπου εκεί, ο 25χρονος καλλιτέχνης βρήκε μία απρόσμενη διέξοδο. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει κάθε ημερα, χωρίς να έχει κάποια συνεργασία με κάποια εταιρία, γκαλερί ή έμπορο τέχνης. Αλλά βρέθηκε να δικτυώνεται με γνωστούς ράπερ, μπασκετμπολίστες και άλλους καλλιτέχνες μέσω των social media.

Όπως σημειώνει το Business Insider, ο Pelayo δημοσιεύει φωτογραφίες της δουλειάς του στο Instagram και λαμβάνει τις περισσότερες από τις παραγγελίες του μέσω απευθείας μηνυμάτων. Το μεγαλύτερο μέρος της τέχνης του πωλείται μεταξύ 3.000 και 10.000 δολαρίων και κυμαίνεται από μικρούς πίνακες μέχρι πορτρέτα μεγάλης κλίμακας. Κάνει ακόμη και τατουάζ, για τα οποία χρεώνει έως και 1.000 δολάρια.

Πούλησε 50 πίνακες τo 2020, λέγοντας στο Insider ότι έφτασε να έχει εξαψήφιο ετήσιο εισόδημα – πολύ περισσότερα από όσα θα έβγαζε αν δούλευε ακόμα στη Disney.

Ο 25χρονος και ο πατέρας του μετέτρεψαν το γκαράζ τους σε στούντιο τέχνης. Και τους διαδρόμους του σπιτιού τους σε μίνι γκαλερί.

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/52a1c284e4b0ad3b7d8f04f0/1525668856702-OU263FDE0JH0Z7WGPL07/Profile.png

Η δύναμη των social media

Στις αρχές του 2020, ο Pelayo είχε περίπου 20.000 ακόλουθους και δεν ήταν verified από το Instagram. Σήμερα, έχει 113.000 followers στο προφίλ του. Έχει καταφέρει να χτίσει ένα μεγάλο κοινό γύρω του.

Δεν είχε χορηγίες ή καμπάνιες στην αρχή, αλλά επωφελήθηκε από τη συνεργασία με «μεγάλα ονόματα» και την επαφή με τους ακόλουθους. Ο Pelayo αφιερώνει επίσης χρόνο για να επιμεληθεί τη ροή του στο Instagram και μελετά πώς να πάρει τον αλγόριθμο του Instagram… με το μέρος του – πότε δηλαδή να δημοσιεύσει και τι, για να δει το μέγιστο engagement.

Επίσης, μερικές φορές κάνει paid Instagram promotions, όταν θέλει να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Ο ίδιος συνεργάστηκε επίσης με αρκετούς influencers του TikTok, και έτσι η φήμη του επεκτάθηκε ακόμα πιο πολύ.

Δεν ξέρει πότε – ή αν – θα επιστρέψει ποτέ στη Disney, αλλά τα σχέδιά του για το μέλλον είναι μεγάλα. Για αρχή, θέλει να κάνει περισσότερες καλλιτεχνικές εκθέσεις με τον πατέρα του. Και είναι δεδομένο ότι πλέον έχει χτίσει ένα brand για τον εαυτό του. Χωρίς να περιμένει κάποιον να τον προσλάβει οπωσδήποτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 9 =