αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑO Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλοι τέσσερις θα πρέπει να καταβάλουν πρόστιμα 495.000 ευρώ για την υπόθεση της Proton Bank

O Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλοι τέσσερις θα πρέπει να καταβάλουν πρόστιμα 495.000 ευρώ για την υπόθεση της Proton Bank

Πρόστιμα ύψους 495.000 ευρώ που τους επιβλήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος το 2011 υποχρεούνται να καταβάλλουν με απόφαση του ΣτΕ ο πρώην πρόεδρος της Proton Bank Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και τέσσερις ακόμη συνεργάτες του καθώς κρίθηκε ότι δεν είχαν λάβει τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το αρχικό ύψος των προστίμων ήταν 645.000 ευρώ, ωστόσο, μειώθηκε από το ΣτΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου ο Λ. Λαυρεντιάδης θα πρέπει να καταβάλει 135.000 ευρώ, ο πρώην αντιπρόεδρο της Proton Αντώνης Αθανάσογλου θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των το 80.000 ευρώ, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Τρύφων Κολλιντζάς καλείται να καταβάλλει πρόστιμο 75.000 ευρώ, ο πρώην διευθυντής κανονιστικής συμμόρφωσης Νικόλαος Κουντουράκης καλείται να καταβάλει πρόστιμο των 125.000 ευρώ και το πρώην εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Αθανάσιος Παπασπήλιου καλείται να καταβάλει πρόστιμο 80.000 ευρώ.

Η Τράπεζα Ελλάδος σε όλους απέδωσε ότι δεν είχαν λάβει τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και παρουσίαζαν σημαντικές ελλείψεις σε σχέση με βασικές υποχρεώσεις που επιβάλλονται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των Τραπεζών.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + fourteen =