αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑNASA: Το James Webb χτυπήθηκε από μικρομετεωρίτη

NASA: Το James Webb χτυπήθηκε από μικρομετεωρίτη

Χτύπημα από μικρομετεωρίτη δέχθηκε το νέο τηλεσκόπιο James Webb. «Τα χτυπήματα μικρομετεωριτών είναι μια αναπόφευκτη πτυχή της λειτουργίας οποιουδήποτε διαστημικού σκάφους, το οποίο συντηρεί δέχεται πολλές κρούσεις κατά τη διάρκεια μακρών και παραγωγικών επιστημονικών αποστολών στο διάστημα» σημειώνει η NASA στην επίσημη ανακοίνωση της.

Το James Webb Space Telescope χτυπήθηκε από έναν μικρομετεωρίτη σε ένα από τα 18 κύρια κάτοπτρα του τηλεσκοπίου. Το χτύπημα έλαβε χώρα κάπου μεταξύ 23 και 25 Μαΐου, προκαλώντας μία “οριακά ανιχνεύσιμη επίπτωση στα δεδομένα”.

Συνήθως οι μικρομετεωρίτες έχουν το μέγεθος ενός κόκκου άμμου.

Το JWST έχει σχεδιαστεί για να αντέχει τέτοιου είδους συγκρούσεις και η NASA εμφανίζεται καθησυχαστική. Οι μηχανικοί της έχουν ήδη αρχίσει να προσαρμόζουν τις μετρήσεις τους για να αντισταθμίσουν την όποια παραμόρφωση προκύπτει από τη σύγκρουση και η NASA λέει πως το τηλεσκόπιο “λειτουργεί ακόμα σε επίπεδα που ξεπερνούν όλες τις απαιτήσεις της αποστολής”.

«Πάντα ξέραμε πως το Webb θα έπρεπε να αντέξει τις συνθήκες του διαστήματος, συμπεριλαμβανομένων της υπεριώδους ακτινοβολίας και των φορτισμένων σωματιδίων από τον Ήλιο, τις κοσμικές ακτίνες από εξωτικές πηγές του γαλαξία και περιστασιακές συγκρούσεις από μικρομετεωρίτες εντός του Ηλιακού συστήματος» σημειώνει ο Paul Geithner, τεχνικός αναπληρωτής διευθυντής του προγράμματος.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 7 =