αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMetacritic: Η πλατφόρμα ξεκίνησε να εφαρμόζει εμπάργκο 36ωρών στις βαθμολογίες χρηστών

Metacritic: Η πλατφόρμα ξεκίνησε να εφαρμόζει εμπάργκο 36ωρών στις βαθμολογίες χρηστών

Το φαινόμενο μερίδας καταναλωτών να “βομβαρδίζει” για τους δικούς της λόγους με αρνητικές κριτικές έναν τίτλο την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του, ονομάζεται review bombing και αποτελεί σύνηθες φαινόμενο τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα video game τα τελευταία χρόνια. Το τελευταίο παιχνίδι που βίωσε τον εν λόγω εφιάλτη ήταν το The Last of Us Part II το οποίο ξεκίνησε με έναν μέσο όρο βαθμολογιών χρηστών 3 για να φτάσει σήμερα στο 5,5 -με άριστα το 10- έπειτα από περισσότερες από 130 χιλιάδες βαθμολογήσεις.

Το Metacritic λοιπόν, θέλοντας να περιορίσει το φαινόμενο αυτό, υιοθέτησε ένα καινούριο μέτρο, εφαρμόζοντας πλέον εμπάργκο 36 ωρών. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να περάσουν 36 ώρες από το λανσάρισμα ενός τίτλου (00:01 την ημέρα κυκλοφορίας του) προκειμένου οι χρήστες να αφήσουν τη βαθμολογία τους. Η λογική πίσω απ’ αυτή την απόφαση, είναι πως ο χρήστης θα πρέπει να έχει προλάβει να παίξει πρώτα πριν αποφασίσει να αξιολογήσει ένα παιχνίδι.

Σύμφωνα με το site, η απόφαση πάρθηκε έπειτα από έρευνα και σε συνεργασία με κριτικούς και ειδικούς της αγοράς και σε πρώτη φάση αφορά μόνο την κατηγορία των video game. Το αν αυτή θα είναι αρκετή για να αποτραπεί επιτέλους η πρακτική του review bombing, θα το δείξει ο χρόνος.

Πηγή: insomnia.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 3 =