αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH Neuralink του Elon Musk ετοιμάζεται να δοκιμάσει εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο ανθρώπων

H Neuralink του Elon Musk ετοιμάζεται να δοκιμάσει εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο ανθρώπων

Η Neuralink είναι γνωστή εδώ και καιρό. Τώρα η εταιρία του Elon Musk φαίνεται πως είναι έτοιμη να πάει στο επόμενο βήμα. Όπως μεταδίδει ο Guardian, η εταιρία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο ανθρώπων, στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών. Η Neuralink «θα επιτρέψει σε κάποιον με παράλυση να χρησιμοποιεί smartphone με το μυαλό του ταχύτερα από κάποιον που χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του».

Ο Musk μάλιστα δήλωσε τον προηγούμενο μήνα αισιόδοξος, αλλά κρατώντας επιφυλάξεις, ότι η τεχνολογία της Neuralink ενδέχεται να επιτρέψει σε τετραπληγικούς να περπατήσουν.

«Ελπίζουμε να έχουμε το επόμενο έτος την τεχνολογία στους πρώτους μας ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι άνθρωποι με σοβαρούς τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη όπως τετραπληγικοί, ανάλογα με την έγκριση του FDA», δήλωσε ο Musk σε συνέδριο της Wall Street Journal.

«Πιστεύω ότι έχουμε μία ευκαιρία με την Neuralink να δώσουμε πλήρη λειτουργικότητα του σώματος σε κάποιον που έχει τραυματιστεί στην σπονδυλική στήλη. Η Neuralink δουλεύει καλά σε μαϊμούδες και κάνουμε απλώς πολλές δοκιμές και επιβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ ασφαλές και αξιόπιστο, καθώς και ότι η συσκευή της Neuralink μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια», συμπλήρωσε ο επιχειρηματίας.

Στα πλαίσια αυτά, η εταιρία μάλιστα έχει αναρτήσει αγγελία μέσω της οποία θέλει να προσλάβει clinical trial director, ο οποίος θα έχει κομβικό ρόλο στις δοκιμές που θα γίνουν σε ανθρώπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 9 =