αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑFamily offices: Έρχονται τα γραφεία διαχείρισης περιουσίας στην Ελλάδα

Family offices: Έρχονται τα γραφεία διαχείρισης περιουσίας στην Ελλάδα

Τις τελευταίες πινελιές βάζει το οικονομικό επιτελείο και σύντομα θα εκδοθεί η απόφαση που παρέχει το δικαίωμα σε πλούσιες οικογένειες να συστήσουν εταιρείες διαχείρισης περιουσίας στην Ελλάδα. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr οι περίπου 100 εκατομμυριούχοι που έχουν γίνει φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας αναμένουν την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για να προχωρήσουν στη σύσταση family offices, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον και από μεγάλες οικογένειες του εξωτερικού.

Βάση του νόμου που έχει ήδη ψηφισθεί δικαίωμα σύστασης εταιρειών διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας έχουν τα φυσικά πρόσωπα που έχουν τη φορολογική τους κατοικίας στην Ελλάδα, τα στενά μέλη της οικογένειας καθώς και νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες στις οποίες συμμετέχουν τα ανωτέρω φυσικά πρόσωπα και τα μέλη της οικογένειας αυτών. Αυτό σημαίνει ότι αποκλείονται μα βάση τον παρόντα νόμο όσοι δεν είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δοθεί το δικαίωμα σύστασης family offices και σε όσους όσοι δεν είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας όπως ισχύει και σε άλλες χώρες όπως για παράδειγμα στο Μονακό και τη Σιγκαπούρη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + twenty =