αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα τα οποία κρατούν κρυφά οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι

Πέντε πράγματα τα οποία κρατούν κρυφά οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι

Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ του ανοίγματος στους συναδέλφους για να δημιουργήσετε μια επαγγελματική σχέση και της αποκάλυψης λανθασμένων πραγμάτων που μπορεί να καταστρέψουν το επαγγελματικό σας προφίλ.

Είναι αλήθεια ότι πρέπει να ενημερώσετε τους άλλους για το ποιοι είστε και να δημιουργήσετε δεσμούς για να γίνετε μέλος μιας ομάδας εργασίας. Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε τι φέρνετε… στο φως αν θέλετε να προστατέψετε την καριέρα σας.

Παρακάτω θα δεις μια ενδιαφέρουσα λίστα που ίσως μπορεί να λειτουργήσει ως οδηγός σου. Είναι 5 πράγματα τα οποία κρατούν κρυφά οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι στη δουλειά τους- και όχι μόνο.

Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι χαρακτηρίζονται από Αυτοεπίγνωση, Αυτορρύθμιση (η ικανότητα ελέγχου των συναισθημάτων και των παρορμήσεων), Κίνητρα, Ενσυναίσθηση, Κοινωνικές Δεξιότητες (άριστη επικοινωνία και εξοικείωση με το χτίσιμο και τη διατήρηση σχέσεων).

1# Δεν αποκαλύπτουν ότι δεν τους αρέσει η δουλειά τους. Το γεγονός ότι δεν σας αρέσει 100% η δουλειά σας είναι κάτι που μπορείτε να συζητήσετε με τους φίλους ή την οικογένειά σας, αλλά ποτέ στη δουλειά. Οι προϊστάμενοί σας δεν θα εκτιμήσουν αυτού του είδους τις πληροφορίες και πιθανότατα θα σκεφτούν να αντικαταστήσουν κάποιον που δεν είναι παθιασμένος με τη δουλειά.

2# Ψάχνεις για αλλη δουλειά; Αν δεν έχετε κάτι σίγουρο, μην ανακοινώσετε τίποτα. Όταν έρθει η ώρα να φύγετε, θα τους ενημερώσετε. Μέχρι τότε, δεν έχει νόημα να συζητάτε τα σχέδιά σας για αποχώρηση. Η αίτησή σας για δουλειά μπορεί να μην πάει όπως είχε προγραμματιστεί και μπορεί να καταλήξετε να μείνετε στην υπάρχουσα εργασία σας, για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζοντας την αποδοκιμασία ή την απογοήτευση των άλλων ανθρώπων, για την επιθυμία σας να φύγετε.

3# Πολιτική. Μπορεί να συμφωνείτε πολιτικά με κάποιους ανθρώπους και να διαφωνείτε με άλλους. Αλλά αυτές οι διαφωνίες μπορεί να καταστρέψουν μια ισορροπία για την οποία πιθανότατα έχετε εργαστεί σκληρά. Πραγματικά δεν έχει νόημα να εκφράσετε τις πολιτικές σας πεποιθήσεις στη δουλειά, καθώς είναι πολύ απίθανο να αλλάξετε την άποψη κάποιου. Είναι πιο πιθανό ότι θα οδηγήσει μόνο σε ένταση ανάμεσα σε εσάς και τους συναδέλφους σας. Δεν το χρειάζεσαι.

4# Οικονομικά θέματα. Το να αποκαλύπτεις πόσα βγάζεις κάθε μήνα μπορεί να φέρει αρνητικά συναισθήματα. Θα σας βγάλει αμέσως εκεί έξω για σύγκριση. Μπορεί να είστε περίεργοι να μάθετε αυτές τις πληροφορίες για έναν συνάδελφο και να δελεαστείτε να ανταλλάξετε τους «αριθμούς» σας, αλλά αυτό πιθανότατα θα αλλάξει για πάντα την άποψη του άλλου.

5# Η αρνητική γνώμη για έναν άλλο συνάδελφο. Δεν υπάρχει τίποτα να προσφέρουμε αναφέροντας ότι ένας συνάδελφος δεν είναι καλός στη δουλειά του. Εάν αυτό είναι αλήθεια, πιθανότατα οι άλλοι άνθρωποι το γνωρίζουν ήδη. Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι να κάνετε για να τον βοηθήσετε να γίνει καλύτερος, μπορείτε να το κάνετε. Διαφορετικά, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Θα σε κάνει απλά να φανείς κακός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δουλεύω 3,5 ημέρες την εβδομάδα»: Ένας 28χρονος που παραιτήθηκε από τη δουλειά του και τώρα βγάζει 189.000 δολάρια τον χρόνο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =