αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑFamelab: 5 νέοι Έλληνες επιστήμονες, κάνουν μερικές ιδιαίτερες παρουσιάσεις σε Live Streaming

Famelab: 5 νέοι Έλληνες επιστήμονες, κάνουν μερικές ιδιαίτερες παρουσιάσεις σε Live Streaming

Έρχεται το Hall of Famelab. Μια μοναδική σειρά σύντομων παρουσιάσεων που συνδυάζουν γερές δόσεις ταλέντου και επιστήμης. Τη Παρασκευή 10 Απριλίου στις 19.00 συντονιστείτε στη σελίδα του British Council Greece στο Facebook για να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση, που σκοπό έχει να τονίσει την αξία της αποτελεσματικής επικοινωνίας της επιστημονικής έρευνας.

Στο πρώτο μας live συμμετέχουν ο Ερμής Ζαχαρόπουλος, η Βάσια Αλετρά, η Αντωνία Καραμολέγκου, ο Οδυσσέας Λομβαρδέας και η Ανδριάννα Θεοχάρη. Στη κριτική επιτροπή ο Κώστας Καρπούζης (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών – ΕΜΠ).

Τι είναι το Hall of Famelab 2020;

Πέντε φιναλίστ του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού, επιστρέφουν στη σκηνή του Famelab για να συναρπάσουν κοινό και κριτική επιτροπή με μια σειρά 3-λεπτες επιστημονικές παρουσιάσεις. Όπως συμβαίνει και στον ίδιο τον διαγωνισμό Famelab στόχος των ομιλητών είναι να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους με τρόπο κατανοητό στο ευρύ κοινό, διασκεδαστικό, αλλά και έγκυρο. Απέναντί τους θα έχουν μια κριτική επιτροπή που θα κρίνει το αποτέλεσμα, θα δώσει συστάσεις, ή θα επιδοκιμάσει το αποτέλεσμα. Μην το χάσετε!

Τι είναι ο Διεθνής Διαγωνισμός Famelab;

Ο διαγωνισμός Famelab διοργανώνεται εδώ και 14 χρόνια στην Ελλάδα από το British Council,  και έχει στόχο να ενθαρρύνει νέους επιστήμονες να μεταδώσουν το όραμά τους για την επιστήμη και την τεχνολογία του 21ου αιώνα.  Ξεκίνησε το 2005 από το Επιστημονικό Φεστιβάλ του Cheltenham της Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να προσελκύσει νέους ανθρώπους με πάθος για την επιστήμη, οι οποίοι έχουν το ταλέντο να μεταδώσουν στο ευρύ κοινό τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις τους. Ο διεθνής διαγωνισμός πραγματοποιείται τον Ιούνιο κάθε χρόνου στο Cheltenham με τη συμμετοχή των φιναλίστ των εθνικών διαγωνισμών περισσοτέρων από 30 χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + thirteen =