αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑFacebook προς τους εργαζομένους του: Θα μπορείτε να δουλεύετε remote από όπου θέλετε, και μετά την πανδημία

Facebook προς τους εργαζομένους του: Θα μπορείτε να δουλεύετε remote από όπου θέλετε, και μετά την πανδημία

Είναι δεδομένο ότι ζούμε… σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα. Και η πανδημία έφερε κάποιες αλλαγές που μάλλον θα μείνουν και στη συνέχεια. Το Facebook θα επιτρέψει σε όλους τους εργαζομένους του που δουλεύουν μακριά από το γραφείο, να συνεχίσουν την τηλεργασία και μετά το τέλος της πανδημίας COVID-19.

Η εταιρεία ενημέρωσε το προσωπικό της ότι «οποιοσδήποτε, του οποίου η δουλειά είναι δυνατόν να γίνει εξ αποστάσεως, μπορεί να ζητήσει να κάνει τηλεργασία».

Και ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε στους εργαζομένους, σύμφωνα με το BBC, ότι σχεδιάζει να περάσει έως το μισό διάστημα του 2022 εργαζόμενος μακριά από το γραφείο του. Οπως ανέφερε σε γραπτό σημείωμά του στο προσωπικό, η εργασία μακριά από το γραφείο τον έκανε «πιο χαρούμενο και πιο παραγωγικό», δίνοντάς του «περισσότερο χώρο για σκέψεις με μακροχρόνιο ορίζοντα» και επιτρέποντάς του «να περνάει πιο πολύ χρόνο με την οικογένειά του» (συνήθως στο σπίτι του στη Χαβάη). Ο Ζούκερμπεργκ είχε προηγουμένως αναφέρει ότι οι μισοί από τους περίπου 60.000 εργαζομένους της Facebook θα μπορούν να κάνουν τηλεργασία μέσα σε μία δεκαετία, αλλά φαίνεται πως το σχέδιο αυτό επιταχύνεται.

Τα γραφεία της Facebook αναμένεται να ανοίξουν κανονικά τον Οκτώβριο και οι εργαζόμενοι που δεν θα έχουν άδεια για τηλεργασία, θα πρέπει να πηγαίνουν στο γραφείο τους τουλάχιστον τις μισές μέρες. Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή έχουν άδεια εργασίας από το σπίτι τους. Από την άλλη, διευκρινίστηκε ότι το νέο καθεστώς εκτεταμένης τηλεργασίας και μετά την πανδημία θα αφορά μόνο τους υπαλλήλους της εταιρείας και όχι τους υπεργολάβους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ευρέως για τον έλεγχο του περιεχομένου των αναρτήσεων στο μεγαλύτερο στον κόσμο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και σε άλλες εργασίες. Τον Νοέμβριο του 2020 η Facebook είχε καταστήσει γνωστό ότι η πλειονότητα των περίπου 15.000 υπεργολαβικά εργαζομένων για τον έλεγχο του περιεχομένου του παγκοσμίως έκανε τηλεργασία και θα μπορούσε να το κάνει όσο διαρκούσε η πανδημία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − seven =