αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι πλέον… δεν επικοινωνείς με κάποιον στον κύκλο σου. Και ήρθε η ώρα να προχωρήσεις

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι πλέον… δεν επικοινωνείς με κάποιον στον κύκλο σου. Και ήρθε η ώρα να προχωρήσεις

Είχατε ποτέ την αίσθηση ότι κάποιο άτομο στον κύκλο σας απομακρύνεται σιγά- σιγά από κοντά σας; Ναι, σε όλους έχει συμβεί. Όπως έχουμε ξανά πει, τα άτομα με τα οποία κάνουμε παρέα ή συνεργαζόμαστε, αλλάζουν όσο προχωράμε στη ζωή.

Είναι δύσκολο, αλλά μερικές φορές, οι άνθρωποι απλώς χωρίζουν. Αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι αυτού του τρένου που ονομάζουμε ζωή.

Το να μπορούμε να εντοπίσουμε πότε μια ανθρώπινη σχέση χάνει τη σπίθα της μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τα επόμενα βήματά μας.

Ας εμβαθύνουμε σε 5 ενδεικτικά σημάδια ότι έχετε χάσει τη «σύνδεση» με κάποιον και ίσως είναι καιρός να προχωρήσετε.

1. Η επικοινωνία μοιάζει με αγγαρεία

Θυμάστε όταν ανυπομονούσατε να συνομιλήσετε μαζί τους, να μοιραστείτε τη μέρα σας ή να ακούσετε πράγματα για τη δική τους;

Αν τώρα αυτές οι συζητήσεις φαίνονται περισσότερο σαν μια κουραστική δουλειά παρά μια ευχάριστη ανταλλαγή, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η επικοινωνία είναι η ψυχή κάθε σχέσης. Είναι ο τρόπος με τον οποίο μοιραζόμαστε τις σκέψεις, τα συναισθήματά μας και τις εμπειρίες μας.

2. Δεν είστε πια προτεραιότητα

Είμαστε όλοι απασχολημένοι, σωστά; Αλλά όταν κάποιος έχει σημασία για εμάς, βρίσκουμε χρόνο για αυτόν.

Αν έχετε παρατηρήσει ότι αυτό το άτομο επικοινωνεί μαζί σας μόνο όταν χρειάζεται κάτι ή όταν το βολεύει, αυτό είναι μια κόκκινη σημαία.

Οι υγιείς σχέσεις περιλαμβάνουν μια ισορροπία, δίνεις και παίρνεις. Δεν έχει να κάνει με το να κρατάς σκορ, αλλά να νιώθεις εκτίμηση και σεβασμό.

Εάν αισθάνεστε ότι είστε πάντα αυτός που κάνει την προσπάθεια ή ότι σας βάζουν συνεχώς στο περιθώριο, μπορεί να είναι σημάδι ότι η σύνδεση έχει ξεθωριάσει.

Ο καθένας αξίζει να αισθάνεται σημαντικός και να εκτιμάται στις σχέσεις του. Εάν αυτό δεν συμβαίνει για εσάς, ίσως είναι καιρός να αναρωτηθείτε εάν αυτή η σύνδεση εξακολουθεί να είναι ωφέλιμη για τη ζωή σας.

3. Το γέλιο έχει ξεθωριάσει

Τα εσωτερικά αστεία, οι ξεκαρδιστικές κοινές αναμνήσεις, η ικανότητα να γελάμε με τα πιο τυχαία πράγματα, είναι σημαντικό κομμάτι των σχέσεων.

Οι φίλοι συνήθως έχουν ένα κοινό χιούμορ.

Αλλά μετά, με τον καιρό, ίσως παρατηρήσεις ότι πλέον δεν γελάτε πολύ όταν είστε με ένα συγκεκριμένο άτομο. Οι συζητήσεις έγιναν πιο σοβαρές, τα αστεία μας λιγότερο συχνά.

Θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι απλώς η ωριμότητα που παίζει ρόλο στην αλλαγή, αλλά η χαρούμενη σπίθα που λείπει πλέον από τη φιλία σας.

Το γέλιο είναι ένας εξαιρετικός δείκτης μιας ισχυρής σύνδεσης. Εάν οι συναλλαγές σας έχουν χάσει την ζωντάνια τους και όλα φαίνονται βαριά ή σοβαρά, μπορεί να είναι σημάδι ότι απομακρύνεστε.

Μην αγνοείτε τη δύναμη του γέλιου – είναι βασικό συστατικό σε κάθε επιτυχημένη σχέση.

4. Τα κοινά ενδιαφέροντα έχουν μειωθεί

Η ευθυγράμμιση των κοινών ενδιαφερόντων παίζει μεγάλο ρόλο σε κάθε σχέση. Είτε πρόκειται για μια κοινή αγάπη για ταινίες, την πεζοπορία, τα βιβλία ή ακόμα και το φαγητό, αυτά τα κοινά σημεία συχνά χρησιμεύουν ως δομικά στοιχεία ενός ισχυρού δεσμού.

Ωστόσο, εάν διαπιστώσετε ότι δεν απολαμβάνετε πια τα ίδια πράγματα ή ότι οι κοινές σας δραστηριότητες έχουν γίνει ελάχιστες, είναι σημάδι ότι η σύνδεση με ένα άτομο μπορεί να έχει αποδυναμωθεί.

Η ύπαρξη κοινών ενδιαφερόντων μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ποιότητα και τη μακροζωία μιας σχέσης. Όταν αυτά τα ενδιαφέροντα αρχίζουν να ξεθωριάζουν ή δεν φέρνουν πλέον χαρά, μπορεί να οδηγήσει σε αποσύνδεση.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 12 =