αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑO CEO της Heineken προειδοποιεί: Θα αυξηθεί η τιμή της μπύρας

O CEO της Heineken προειδοποιεί: Θα αυξηθεί η τιμή της μπύρας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Heineken προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός κόστους θα ωθήσει περαιτέρω την τιμή της μπύρας και είπε ότι ο κίνδυνος ελλείψεων προϊόντων αυξάνεται καθώς οι ζυθοποιοί αντιμετωπίζουν επίμονες προκλήσεις όσον αφορά την παράδοση μπύρας σε παμπ και σούπερ μάρκετ.

Ο Ντολφ βαν ντεν Μπρινκ είπε στους Financial Times ότι ήταν αδύνατο να προβλεφθεί πόσο θα μείωναν οι καταναλωτές την κατανάλωση ως απάντηση σε πρόσθετες αυξήσεις τιμών, προσθέτοντας ότι τα συνήθη μοντέλα που χρησιμοποιούσε ο κλάδος για να προσπαθήσει να προβλέψει τη συμπεριφορά καταρρέουν.

«Στα 24 χρόνια μου στην επιχείρηση δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο, ούτε καν κοντά», είπε για τον πληθωρισμό κόστους. «Σε όλο τον πίνακα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τρελές αυξήσεις».

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει μοντέλο που να μπορεί να χειριστεί τέτοιου είδους πληθωρισμό. Είναι κάπως εκτός τσαρτ. Άρα είναι εικασία του καθενός ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στους όγκους λόγω όλων αυτών των αυξήσεων τιμών».

Τα έσοδα για ολόκληρο το έτος αυξήθηκαν από 23,8 δισ. ευρώ σε 26,6 δισ. ευρώ, με την εταιρεία να γνωρίζει «μια μεγάλη ανάκαμψη» μετά την πανδημική κρίση.

Η εξοικονόμηση ακαθάριστου ετήσιου κόστους σχεδόν 1,3 δισ. ευρώ βοήθησε στην αύξηση των καθαρών κερδών το 2021 από 1,15 δισ. ευρώ σε 2,04 δισ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 11 =