αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBack to the future: Προχωρά το σχέδιο της Airbus για τα ιπτάμενα ταξί

Back to the future: Προχωρά το σχέδιο της Airbus για τα ιπτάμενα ταξί

Σε φουλ ρυθμούς προχωρά το σχέδιο της Airbus, που αφορά τη δημιουργία ιπτάμενων ταξί. Και το ακόμα πιο εντυπωσιακό; Τα εν λόγω ταξί, δεν θα χρειάζονται οδηγό. Η εταιρία πριν από λίγες ημέρες, υπέγραψε τη σχετική σύμβαση που αναφέρει ότι θα προχωρήσει στην δημιουργία και δοκιμή τέτοιων ιπτάμενων οχημάτων, μέχρι το τέλος του 2017.

Το φουτουριστικό εγχείρημα με το όνομα Vahana, έχει αναλάβει να το τρέξει η Α3, η υπηρεσία της Airbus που έχει έδρα στην Silicon Valley. Όπως λέει η εταιρία, η σύμβαση που υπογράφηκε τώρα, αφορά την «φάση Α». Δηλαδή, την τελειοποίηση της συγκεκριμένη τεχνολογίας, μειώνοντας παράλληλα τους όποιους κινδίνους μπορεί να υπάρχουν. Με στόχο να πραγματοποιηθούν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις των αερο-ταξί, μέχρι το τέλος του 2017.

«Σε λιγότερα από 10 χρόνια, θα υπάρχουν προϊόντα στην αγορά που θα φέρουν την επανάσταση σε ότι αφορά τις αστικές μετακινήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων» σημειώνει ο project executive της Airbus, Rodin Lyasoff.

Είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρία πιστεύει πολύ (και επενδύει χρήματα) στον εν λόγω εγχείρημα. Μάλιστα, με θετικά σχόλια έχει αναφερθεί για το project και ο chief executive της Airbus, Tom Enders. Όπως έχει πει ο ίδιος: «Δεν είμαι οπαδός του Star Wars, αλλά δεν είναι τρελό να πούμε ότι μια ημέρα οι μεγάλες πόλεις μας θα έχουν ιπτάμενα αυτοκίνητα που θα κινούνται κατά μήκος των δρόμων, στον ουρανό».

airbus-vahana-concept_827x510_71477282835

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 8 =