αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΧρηματοδότηση 400.000 ευρώ «σήκωσε» η CollegeLink

Χρηματοδότηση 400.000 ευρώ «σήκωσε» η CollegeLink

Νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 400.000€, ανακοίνωσε, η CollegeLink, από τις πλέον επιτυχημένες scale-up, στον χώρο του Recruitment & Talent Acquisition που έχει αναπτυχθεί στην χώρα μας. Τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του καινοτόμου προϊόντος της, το οποίο προβλέπεται να αυξήσει σημαντικά την ευκολία και την αξιοπιστία της επιλογής στελεχών από επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Του επενδυτικού γύρου ηγήθηκε το Uni.Fund I, θεσμικό fund του Equifund και έμπειροι επενδυτικοί άγγελοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την πλευρά του Uni.Fund ο Στέλιος Ηλιάκης δήλωσε «Η άμεση πρόσβαση σε αξιόπιστα δεδομένα για τεχνικές και ποιοτικές δεξιότητες είναι καθοριστικής σημασίας στην επιλογή εξειδικευμένου προσωπικού και η CollegeLink πρωτοστατεί με την πλατφόρμα της στο πεδίο αυτό. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που έχουμε μία τέτοια ομάδα στο portfolio μας και τη στηρίζουμε σθεναρά στη μελλοντική της ανάπτυξη».

Οι επενδυτικοί άγγελοι που συμμετείχαν είναι οι Θοδωρής Κίτσος, Αχιλλέας Κοτρόζος, Γιώργος Αυγουστίδης, Γιώργος Τσίχλης, Νεκτάριος Νταλιάνης καθώς και τα μέλη του Theti Club, Αλεξάνδρα Λόη και Σταύρος Κοκκίνης.

Ο κόσμος μας αλλάζει γρηγορότερα από ποτέ, νέες τεχνολογίες αναδύονται και οι πολιτισμικές τάσεις μεταβάλλονται μαζί τους. Η αγορά εργασίας, ο τρόπος που εργαζόμαστε και οι δεξιότητες που απαιτούνται αλλάζουν με ταχύτητα, καθιστώντας την απόκτηση και τη διατήρηση ταλέντου δυσκολότερη από ποτέ.

Η εύρεση του σωστού ταλέντου έχει αναγνωριστεί από τους περισσότερους ηγέτες παγκοσμίως ως τον κύριο κίνδυνο για την ανάπτυξη της επιχείρησης τους στο άμεσο και έμμεσο μέλλον με το 75% των εταιρειών να αναφέρει δυσκολία στην εύρεση των κατάλληλων υποψηφίων για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Μέχρι σήμερα, η CollegeLink, έχει συνεισφέρει στην κάλυψη 6.000+ θέσεων απασχόλησης (σε εταιρείες όπως Deloitte, Eurobank, Mytilineos, PwC κλπ) ενώ έχει βοηθήσει ενεργά 200,000+ υποψηφίους στην αναζήτηση εργασίας τους.

Η επιτυχία της εταιρείας μέχρι σήμερα βασίζεται σε 3 βασικούς πυλώνες:

  • στην εξαιρετική κατανόηση των χαρακτηριστικών και των απαιτούμενων δεξιοτήτων των επαγγελμάτων τα οποία εξυπηρετεί
  • στην πρωτοποριακή και διαρκή επικοινωνία με τους χρήστες της για την πλήρη κατανόηση των αναγκών τους
  • στην άριστη χρήση της τεχνολογίας και αξιοποίηση των curated δεδομένων τα οποία συλλέγει και επεξεργάζεται μέσω των καινοτόμων αλγορίθμων που έχει στην ιδιοκτησία της, τόσο για λογαριασμό των υποψηφίων που την εμπιστεύονται όσο και για τις θέσεις απασχόλησης τις οποίες αναλαμβάνει.

Το επόμενο βήμα για την εταιρεία είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου Talent Platform στην Ευρώπη στους κλάδους της τεχνολογίας, της κατασκευής και της παραγωγής. Η πλατφόρμα θα επιτρέψει σε κάθε hiring team ή hiring manager να ανακαλύψει και να προσελκύσει άμεσα τους πιο ταιριαστούς υποψηφίους για κάθε τους ανάγκη.

Οι ιδρυτές της εταιρείας, Γιάννης Ήμελος και Στέφανος Αλκίδης, δηλώνουν: “Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο Talent Platform στην Ευρώπη, στους κλάδους της τεχνολογίας, της κατασκευής και της παραγωγής.
Αυτό θα το πετύχουμε χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής και εξοπλίζοντας κάθε hiring team και manager με τα απαραίτητα εργαλεία και δεδομένα, για να ανακαλύψουν άμεσα και εύκολα τους πιο ταιριαστούς διαθέσιμους υποψηφίους για κάθε θέση.

Βοηθάμε τις εταιρίες να παίρνουν την καλύτερη δυνατή απόφαση επιλογής προσωπικού, αποφεύγοντας τυχόν διακρίσεις αλλά και επιλογές βασισμένες στο ένστικτο.

Η πρώτη beta έκδοση του Talent Platform διατίθεται ήδη στην αγορά για περιορισμένους χρήστες/εταιρείες, από τον Φεβρουάριο του 2024, με σκοπό το τελικό λανσάρισμα να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: partnership@collegelink.gr ή να καλέσετε στο 211 1820597 για να είστε από τους πρώτους που θα το χρησιμοποιήσουν.

(Δελτίο Τύπου)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + six =