αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία «αθώα» σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος προσπαθεί να σε ανταγωνιστεί σε όλα

Τρία «αθώα» σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος προσπαθεί να σε ανταγωνιστεί σε όλα

Ας το παραδεχτούμε: Οι άνθρωποι είναι ανταγωνιστικοί. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Είτε σας αρέσει είτε όχι, θα υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή σας που προσπαθούν συνεχώς να σας ξεπεράσουν αυτό που κάνετε.

Αυτό σημαίνει ότι τα σημάδια που παρατηρείτε και δείχνουν ότι κάποιος προσπαθεί να σας ξεπεράσει μπορεί να είναι αληθινά!

Ισχύει για τη δουλειά σου, τους φίλους σου, την εμφάνισή σου, ακόμα και τον τρόπο που ζεις.

Σε αυτήν την περίπτωση, εδώ είναι 3 σημάδια ότι κάποιος προσπαθεί να σας ξεπεράσει σε οτιδήποτε κάνετε.

1) Σχολιάζει συνεχώς αυτό που κάνετε

Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιος κάνει πάρα πολλά σχόλια για τα πράγματα που κάνετε; Ή μήπως κάνει πάρα πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις ενέργειές σας;

Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όπως να σας ρωτήσει πώς πάει η νέα σας δουλειά ή να σχολιάσει το ντύσιμο σας.

Αλλά μερικές φορές σχολιάζουν κάτι που έχετε κάνει και θέλει να κάνει καλύτερα. Μπορεί να προσπαθεί να σας ξεπεράσει.

Για παράδειγμα, αν είστε ο τύπος του ατόμου που του αρέσει να ταξιδεύει, αυτό το άτομο μπορεί να σχολιάσει πώς θέλει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο ταξιδεύοντας επίσης. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα.

Ενα είναι σίγουρο:

Εάν κάποιος σχολιάζει συνεχώς τα πράγματα που κάνετε, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι προσπαθεί να σας ξεπεράσει. Θέλουν να βεβαιωθούν ότι όλοι γνωρίζουν ότι… είναι καλύτεροι από εσάς με κάθε δυνατό τρόπο.

2) Επιδεικνύει συνεχώς τα επιτεύγματά του

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο σκληρά προσπαθεί αυτό το άτομο να εντυπωσιάσει τους άλλους γύρω του;

Και για αυτό, προσπαθούν να επιδείξουν τα επιτεύγματά τους. Προσπαθούν να δείξουν πόσα ξέρουν, πόσα έχουν επιτύχει και πόσα έχουν ξεπεράσει. Τους αρέσει να καυχιούνται για το πόσα έχουν μάθει, πόσους ανθρώπους έχουν βοηθήσει και τα σπουδαία πράγματα που τους έχουν συμβεί.

Τους αρέσει επίσης να σας πουν για όλα τα υπέροχα πράγματα που πρόκειται να τους συμβούν στο εγγύς μέλλον. Όπως το πώς θα βγάλουν πολλά χρήματα ή θα βρουν ακόμα καλύτερη δουλειά.

Γιατί το κάνουν αυτό; Αυτή η συμπεριφορά είναι κοινή μεταξύ των ανθρώπων που τους αρέσει να επιδεικνύουν τα επιτεύγματά τους, ώστε όλοι να μπορούν να δουν πόσο σπουδαίοι είναι.

Και αν δεν είστε προσεκτικοί, αυτό το άτομο μπορεί να προσπαθήσει να σας ξεπεράσει προσπαθώντας να επιδείξει τα επιτεύγματά του περισσότερο από τα δικά σας!

3) Ζητά συνεχώς τη συμβουλή σας, αλλά ποτέ δεν τη λαμβάνει υπόψη

Αν είχατε ποτέ μια γνωριμία σαν αυτή, τότε ξέρετε πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι.

Αυτοί οι άνθρωποι ζητούν συνεχώς τη συμβουλή σας για τα πάντα – ακόμα και όταν δεν θέλουν να την ακούσουν.

Και το αποτέλεσμα; Όταν τους δίνεις συμβουλές, βάζεις τον κόπο και την ενέργειά σου και μοιράζεσαι τις συμβουλές σου μαζί τους, αλλά εκείνοι βρίσκουν πάντα έναν λόγο να μην κάνουν αυτό που τους είπες.

Απλώς κουνούν το κεφάλι τους και λένε «εντάξει». Αλλά αργότερα, βλέπεις ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ή χειρότερα: θα σας πουν ότι η γνώμη σας είναι λάθος ή ότι κάνετε λάθος για την κατάστασή τους. Και αντί να κάνουν αυτό που προτείνατε, βρίσκουν πάντα έναν τρόπο να το αποφύγουν με δικαιολογίες ή απλά λέγοντας ότι δεν θέλουν να το κάνουν.

Λοιπόν, εδώ είναι μια απλή αλήθεια: Δεν θέλουν πραγματικά τη συμβουλή σας εξαρχής!

Οι άνθρωποι που τους αρέσει να καυχιούνται για τον εαυτό τους θέλουν να αισθάνονται σαν κάποιος που είναι σημαντικός και ισχυρός. Και για να αισθάνονται σημαντικοί, χρειάζονται και άλλοι άνθρωποι να τους κοιτάζουν. Γι’ αυτό προσπαθούν να ζητήσουν τη συμβουλή ή τις απόψεις σας για να τους προσέξετε.

Μπορεί να σας ζητούν τη συμβουλή σας σχετικά με τον τρόπο που ζουν τη ζωή τους, τη δουλειά τους ή ακόμα και την εμφάνισή τους. Αλλά ξέρετε τι; Για ό,τι και να ζητήσουν συμβουλές, το κάνουν για να σας δείξουν ότι είναι καλύτεροι από εσάς.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − one =