αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Facebook θα «κατεβάζει» τις αναρτήσεις που περιέχουν fake news για τα εμβόλια κατά του Covid-19

Το Facebook θα «κατεβάζει» τις αναρτήσεις που περιέχουν fake news για τα εμβόλια κατά του Covid-19

Πιο αυστηρή πολιτική θα ακολουθήσεις στο εξής το Facebook σε ότι αφορά τα fake news εν μέσω πανδημίας. Όπως μεταδίδει το The Verge το Facebook θα αφαιρεί όλες οι αναρτήσεις και τα άρθρα που θα περιέχουν ψευδείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια που καταπολεμούν τον κορονοϊό.

Από την πλατφόρμα του Facebook, θα αφαιρούνται θεωρίες συνωμοσίας, όπως ότι τα εμβόλια δήθεν περιέχουν μικροτσίπ, είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών ή τα συστατικά τους δημιουργούν παρενέργειες.

Όπως σημειώνει το The Verge, η ρητορική κατά του εμβολιασμού έχει πολλαπλασιαστεί σε μικρές, ιδιωτικές ομάδες στο Facebook. Εκατοντάδες μικρότερες ομάδες είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν και να αφαιρεθούν οι επίμαχες αναρτήσεις. Πολλές φορές, μέσα από τέτοιους «πυρήνες» διαδίδονται fake news, τα οποία μάλιστα φτάνουν και σε ένα πιο mainstream κοινό επηρεάζοντας το.

Οι ειδικοί ανησυχούν ότι η σταθερή εξάπλωση της παραπληροφόρησης σε σχέση με τα εμβόλια κατά του COVID-19 θα μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους πιο διστακτικούς στο να κάνουν ένα εμβόλιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =