αρχικηVIRALΤο χωριό που σε… πληρώνει για να ζήσεις εκεί. Και μοιράζει σπίτια από 1 ευρώ

Το χωριό που σε… πληρώνει για να ζήσεις εκεί. Και μοιράζει σπίτια από 1 ευρώ

Αν σκέφτεσαι να κάνεις μια αλλαγή στη ζωή σου, τότε ίσως αξίζει να τσεκάρεις την περίπτωση του Santo Stefano. Δεν σου λέει τίποτα αυτό το όνομα; Οκ, είναι λογικό. Πρόκειται για ένα Ιταλικό χωριό που ψάχνει… απεγνωσμένα για κατοίκους. Και προσφέρει αρκετά κίνητρα για να προσελκίσει κόσμο.

Όπως μεταδίδει το CNN, πρόκειται για μια περιοχή στην ανατολική πλευρά της κεντρικής-νότιας Ιταλίας, πληρώνει τους ανθρώπους που σκέφτονται να μετακινηθούν και να ξεκινήσουν μια επιχείρηση εκεί – και θα τους υποστηρίξει ακόμη και δίνοντάς τους μια εγκαταλελειμμένη κατοικία να ζήσουν με τιμή που αναμένεται να είναι μόλις 1 ευρώ.

«Δεν πουλάμε τίποτα σε κανέναν – δεν πρόκειται για επιχειρηματική κίνηση. Θέλουμε απλώς να επιτρέψουμε στο χωριό να συνεχίσει να ζει», δήλωσε ο δήμαρχος Fabio Santavicca στο CNN. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, θα πρέπει να κανείς να είναι κάτοικος της Ιταλίας ή να αποκτήσει την υπηκοότητα ενώ παράλληλα θα πρέπει να είναι κάτω των 40.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 115 κάτοικοι και περίπου οι μισοί από αυτούς είναι συνταξιούχοι, ενώ λιγότεροι από 20 είναι κάτω των 13 ετών.

Τώρα ψάχνουν την λύση στο πρόβλημα. Έτσι το δημοτικό συμβούλιο θα καταβάλλει στους νέους κατοίκους μηνιαία αμοιβή για τρία χρόνια, έως και 8.000 ευρώ. Επίσης ο Δήμος μπορεί να πληρώσει ακόμη και μια εφάπαξ συνεισφορά έως και 20.000 ευρώ για όποιον θα ξεκινήσει την δική του επιχείρηση στην περιοχή.

Ως τώρα, 1.500 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση μετά την έναρξη του προγράμματος στις 15 Οκτωβρίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − two =