αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο σπίτι του 1908 στο Θησείο που σαρώνει στο Airbnb- Ποια είναι η ιστορία του (ΦΩΤΟ)

Το σπίτι του 1908 στο Θησείο που σαρώνει στο Airbnb- Ποια είναι η ιστορία του (ΦΩΤΟ)

Στα τέλη του 2017 η τέταρτη γενιά μιας αθηναϊκής οικογένειας αποφάσισε να κάνει μια γενναία ανακαίνιση στο πατρικό της σπίτι, σε μια κατοικία του 1908 στο Θησείο. Το οικογενειακό σπίτι μέσα στο οποίο κατοίκησε η πολυμελής οικογένεια είχε σχεδόν αδειάσει και όπως λένε οι ιδιοκτήτες «το σπίτι μίλησε». Έτσι αποφάσισαν να διατηρήσουν αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του αλλά και να προχωρήσουν σε μια ριζική ανακαίνιση.

«Θέλαμε να κρατήσουμε την αρχοντιά, την αίσθηση που είχαμε μεγαλώνοντας στα ψηλοτάβανα δωμάτια, την ατμόσφαιρα και από την άλλη να φτιάξουμε ένα σπίτι για να μπορεί να φιλοξενεί ταξιδιώτες, εφοδιασμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και χωρίς να νιώθει ότι πνίγεται μέσα στις αντίκες και τα έπιπλα του σπιτιού», τονίζουν.

Ο ανεξάρτητος δεύτερος όροφος, το δώμα του σπιτιού, με τις δυο του κρεβατοκάμαρες και την πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και το μεγάλο μπάνιο με θέα το Αστεροσκοπείο και τον Λυκαβηττό, με σκεπές επικλινείς και παράθυρα στην οροφή, δημιουργεί μια ψευδαίσθηση σαν να βρίσκεσαι εκτός Αθηνών και ας είναι μόλις 8 λεπτά από την Ακρόπολη και δέκα από το Μοναστηράκι περπατώντας.

Το σπίτι έχει ανέβει στην πλατφόρμα του Airbnb και όπως είναι λογικό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των χρηστών.

http://www.womantoc.gr/content/articles/0/article_13791/inline/in__13791_5aec79ad63df4.jpg

Πηγή: Womantoc.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two − one =