αρχικηVIRALΤο ξενοδοχείο… 419 μέτρα κάτω από το έδαφος. Θα κοιμόσουν εκεί;

Το ξενοδοχείο… 419 μέτρα κάτω από το έδαφος. Θα κοιμόσουν εκεί;

Το εγκαταλελειμμένο ορυχείο, 419 μέτρα κάτω από τα βουνά της Snowdonia στην Ουαλία, αποτελεί πλέον… τουριστικό προορισμό. Το ξενοδοχείο Deep Sleep που έχει δημιουργηθεί εκεί είναι το κατάλυμα στο μεγαλύτερο βάθος σε όλο τον κόσμο.

Αποτελούμενο από τέσσερις ιδιωτικές καμπίνες με δύο μονά κρεβάτια και μία σουίτα- σπηλιά με διπλό κρεβάτι, τραπεζαρία και τουαλέτα, το Deep Sleep δεν μοιάζει με κανένα άλλο ξενοδοχείο. Βρίσκεται βαθιά μέσα σε τμήμα του εγκαταλελειμμένου ορυχείου σχιστόλιθου Cwmorthin, και διαφημίζεται ως το βαθύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο.

CDN media

Αν ακούγεται σαν ένα κατάλυμα στο οποίο θα θέλατε πραγματικά να περάσετε τις νύχτες των διακοπών σας, θα είναι καλό να ξέρετε ότι, όχι μόνο, θα κληθείτε να πληρώσετε έως και 550 λίρες ανά διανυκτέρευση, αλλά, για να φτάσετε στις εγκαταστάσεις του, θα πρέπει να διασχίσετε μία διαδρομή «απότομη και απαιτητική», μέσα από τα παλιά φρεάτια του ορυχείου.

Το Deep Sleep Hotel εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο από την εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων Go Below και λειτουργεί μόνο μία νύχτα την εβδομάδα, κάθε Σάββατο. Οι θαμώνες ξεκινούν κάνοντας κρατήσεις μέσω διαδικτύου και, το βράδυ του Σαββάτου, ξεκινούν την περιπέτειά τους ταξιδεύοντας στη βάση της Go Below κοντά στην πόλη Blaenau Ffestiniog, όπου τους περιμένουν εκπαιδευμένοι οδηγοί για να τους συνοδεύσουν στο υπόγειο ξενοδοχείο. Μετά από πεζοπορία 45 λεπτών μέσα στα βουνά, οι επισκέπτες εξοπλίζονται κατάλληλα σε ένα μικρό καταφύγιο και προετοιμάζονται για την κατάβασή τους στο εγκαταλελειμμένο ορυχείο Cwmorthin, το μεγαλύτερο εγκαταλελειμμένο ορυχείο σχιστόλιθου στον κόσμο. Κατά την απαιτητική διαδρομή συναντούν παλιές σκάλες και εγκαταλελειμμένες γέφυρες. Για να φτάσουν στα δωμάτιά τους χρειάζονται περίπου μία ώρα.

Με την έλευσή τους στο ξενοδοχείο, τους περιμένουν ένα ζεστό ποτό και ένα θεματικό γεύμα. Στη συνέχεια, αποσύρονται για έναν «βαθύ ύπνο» (Deep Sleep). Στο βαθύτερο ξενοδοχείο του κόσμου, η θερμοκρασία παραμένει σταθερά, όλο τον χρόνο, στους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι καλά μονωμένες καμπίνες φαίνεται να είναι αρκετά άνετες. Διαθέτουν τρεχούμενο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και ακόμη και Wi-Fi μέσω ενός καλωδίου ethernet μήκους ενός χιλιομέτρου από μια κεραία 4G στην επιφάνεια της Γης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + two =