αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο μεγάλο πρόστιμο για όσους επαγγελματίες δεν έχουν POS μετά τις 31 Ιανουαρίου

Το μεγάλο πρόστιμο για όσους επαγγελματίες δεν έχουν POS μετά τις 31 Ιανουαρίου

Στη τελική φάση έχει εισέλθει η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, ενώ ο χρόνος «τρέχει» και λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2024 για την προμήθεια ή παραγγελία POS για τους επαγγελματίες στους οποίους επεκτάθηκε από την 1η Ιανουαρίου η υποχρεωτική χρήση. Όσοι δεν διαθέτουν POS από την 1η Μαρτίου θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ. Πάντως μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί στο Μητρώο της ΑΑΔΕ 1.007.894 POS από 553.950 επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι διαδικασίες της διασύνδεσης ταμειακών με POS θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 και από την 1η Μαρτίου 2024 ταμειακές μηχανές και POS θα πρέπει να είναι «σάρκα μια».

H υποχρεωτική χρήση των POS επεκτάθηκε σε 35 επαγγελματικούς κλάδους από λαϊκές αγορές και πανηγύρια έως περίπτερα, ταξί, ψιλικατζίδικα, ασφαλιστικές και διαφημιστικές εταιρείες, θέατρα και κινηματογράφους ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να διαθέτουν επαγγελματικό λογαριασμό και να αποδέχονται άμεσες πληρωμές μέσω του συστήματος IRIS.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 3 =