αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι ανοίγει σήμερα: Όσα ισχύουν για σούπερ μάρκετ, τράπεζες, ΕΛΤΑ και καταστήματα

Τι ανοίγει σήμερα: Όσα ισχύουν για σούπερ μάρκετ, τράπεζες, ΕΛΤΑ και καταστήματα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα 2 Ιανουαρίου τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα. Αν και η 2α Ιανουαρίου δεν είναι επίσημη αργία τα περισσότερα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν, είτε για να ξεκουραστούν οι υπάλληλοί τους, είτε για να γίνει η απογραφή των αποθεμάτων. Το λιανεμπόριο ετοιμάζεται για τις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν στις 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως και 29 Φεβρουαρίου. Ταυτόχρονα τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 π.μ. έως 8μ.μ..

Σε ό,τι αφορά τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στις επίσημες ιστοσελίδες τους μόνο δύο αλυσίδες θα είναι ανοιχτές σήμερα: ΑΒ Βασιλόπουλος και LIDL. Το ωράριό τους είναι 08:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ.

Καθώς δεν πρόκειται για αργία, ανοιχτές θα είναι στις 2 Ιανουαρίου και όλες οι τράπεζες, όπως επίσης οι δημόσιες υπηρεσίες και τα ΕΛΤΑ. Σε τράπεζες και ΕΛΤΑ θα γίνονται κανονικά και οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές από σήμερα Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 ενώ ξεκινάει και η καθολική εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων POS, για την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Το ωράριο μπορεί να διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις οι λαϊκές αγορές εξυπηρετούν τους καταναλωτές από τις 07:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − three =