αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 βιβλία που προτείνει ο Bill Gates για να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι

Τα 5 βιβλία που προτείνει ο Bill Gates για να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι

Το έχουμε ξανά πει: Το διάβασμα είναι μέσα στο καθημερινό πρόγραμμα πολλών κορυφαίων επιχειρηματιών. Είναι ένας τρόπος για να αποκτούν νέες γνώσεις, αλλά και να «καθαρίζουν» το μυαλό τους από τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Ο Bill Gates είναι γνωστός fan των βιβλίων. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί, θα περάσει τουλάχιστον 1 ώρα διαβάζοντας.

Παρακάτω θα δεις μια… καλοκαιρινή λίστα του. Είναι ένα TOP-5 που προτείνει ο Gates, για όποιον θέλει να το ρίξει στο διάβασμα εν μέσω καλοκαιριού.

Upheaval Jared DiamondUpheaval, Jared Diamond

Ο Gates είπε ότι φέτος η έννοια της “αναταραχής” ήταν εκείνη που του κέντρισε το ενδιαφέρον. O βραβευμένος συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου εξετάζει ιστορικά την πορεία της μέσα από τους αιώνες και τους πολιτισμούς για να καταλήξει σε ένα κάπως αισιόδοξο συμπέρασμα: κάποιες φορές οι αναταραχές αποτελούν την καλύτερη επανεκκίνηση.

 

 

 

 

 

Amor Towles Ένας τζέντλεμαν στη ΜόσχαA Gentleman in Moscow,  Amor Towles

Μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα ως Ένας τζέντλεμαν στη Μόσχα, το μυθιστόρημα του 55χρονου Αμερικανικού συγγραφέα προκάλεσε αίσθηση αφού κατάφερε να περιγράψει την αποτυχημένη περιπέτεια της σοβιετικής περιόδου με τον πλέον ευρηματικό τρόπο. “Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει να διαβάζετε για τη Ρωσία όσο εγώ (έχω διαβάσει όλα τα μυθιστορήματα του Dostoyevsky), το συγκεκριμένο βιβλίο περιγράφει μία εκπληκτική ιστορία που μπορεί ο καθένας να απολαύσει” γράφει γεμάτος ενθουσιασμό στo blog του, ο Bill Gates.

 

 

 

 

Nine Pints Rose GeorgeNine Pints, Rose George

Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να είναι ένα βιβλίο για το αίμα; Αν σκεφτούμε, μάλιστα, ότι οι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω λιποθυμούν και μόνο στη θέα του, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Κι όμως, με βάση τα όσα γράφει ο Mr. Microsoft, η Βρετανίδα δημοσιογράφος που το υπογράφει κατάφερε να δημιουργήσει ένα διασκεδαστικό ανάγνωσμα, με επιστημονική εγκυρότητα γεμάτο από πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτό που κυλά στις φλέβες όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτος χρώματος και θρησκείας.

 

 

 

 

 

Presidents of War: Michael BeschlosPresidents of War, Michael Beschloss

“Το ενδιαφέρον μου για τον πόλεμο του Βιετνάμ ήταν ο βασικός λόγος να επιλέξω από το βιβλίο” αναφέρει ο Gates στο blog του. Είναι αλήθεια το θέμα επανέρχεται τα τελευταία χρόνια στις λίστες του σχεδόν σε βαθμό εμμονής. Καθόλου περίεργο, βέβαια, αν σκεφτούμε το πόσο σημαντικός ήταν για τις Η.Π.Α. Η διαφορά, όμως, του συγκεκριμένου βιβλίου είναι ότι ρίχνει φως και στις υπόλοιπες οκτώ μεγάλες συρράξεις στις οποίες συμμετείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες από τα τέλη του 19ου έως τη δεκαετία του 1970.

 

 

 

 

 

The Future of Capitalism, Paul CollierThe Future of Capitalism, Paul Collier

Μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, οι συζητήσεις για το που πηγαίνει ο καπιταλισμός -κι ως εκ τούτου ο ίδιος ο πλανήτης- φούντωσαν. Έντεκα χρόνια μετά, το βιβλίο του οικονομολόγου Paul Collier κέντρισε το ενδιαφέρον του ισχυρού άντρα της Microsoft, γιατί όπως ο ίδιος γράφει μπορεί να μη συμφωνεί σε όλα μαζί του, αναγνωρίζει όμως ότι έχει καταφέρει να περιγράψει πολύ καλά στην ανάλυσή του τα προβλήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =