αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα 5 απλά σημάδια: Πως θα καταλάβεις ότι ένα προφίλ στο Facebook είναι ψεύτικο

Τα 5 απλά σημάδια: Πως θα καταλάβεις ότι ένα προφίλ στο Facebook είναι ψεύτικο

Μήπως λαμβάνεις συχνά friend requests στο Facebook από άγνωστα και κάπως… περίεργα προφίλ; Είναι πολύ πιθανό αυτά τα προφίλ να είναι fake. Όπως έχει φανεί άλλωστε και μέσα από έρευνες, πλέον είναι πολλά τα ψεύτικα προφίλ στα social media. Τα οποία χρησιμοποιούνται για διάφορους λόγους. Είτε για να λειτουργήσουν ως «εικονικοί» followers σε άλλα προφιλ, είτε γιατί κάποιος θέλει να κινείται ανώνυμα στα social media και έτσι φτιάχνει ένα ψεύτικο προφιλ που δεν προδίδει την ταυτότητα του.

Αλλά πρακτικά, πως μπορείς να καταλάβεις ότι ένα προφιλ στο Facebook (ή σε άλλες πλατφόρμες) είναι ψεύτικο; Εδώ είναι 5 απλά σημάδια:

1# Κοιτάξτε τις φωτογραφίες του προφίλ. Εάν είναι ελάχιστες και κάποιες εμφανώς παρμένες από το google, τότε κατά πάσα πιθανότητα το προφίλ είναι ψεύτικο.

2# Το προφίλ έχει φτιαχτεί πολύ πρόσφατα. Αν ένα προφίλ έχει φτιαχτεί… πριν 5 ώρες, και στέλνει αμέσως requests, τότε ίσως κάτι δεν πάει καλά. Σε συνδυασμό και με τα άλλα σημάδια για τα οποία συζητάμε.

3# Πολύ σημαντικό είναι να κοιτάτε τα σχόλια στις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες. Εάν σχολιάζουν άτομα τα οποία φαίνεται να γνωρίζουν το άτομο τότε κατά πάσα πιθανότητα το προφίλ είναι αληθινό. Εάν όμως τα σχόλια είναι ερωτικού περιεχομένου από αγνώστους ή τυποποιημένα μηνύματα, τότε κατά πάσα πιθανότητα το προφίλ είναι ψεύτικο.

4# Δείτε αν ανανεώνει το προφίλ του/της συχνά. Αν έχει ελάχιστες αναρτήσεις και μάλιστα με σπάνια ανανέωση, τότε κι αυτό είναι ύποπτο.

5# Ορισμένοι χρήστες δεν ανεβάζουν καθολου φωτογραφίες δικές τους, αλλά ανεβάζουν εικόνες από ζώα, από διάσημα πρόσωπα και συνήθως στις αναρτήσεις τους έχουν διάφορες έξυπνες φράσεις, προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικοί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + six =