αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 3 νέα εργοστάσια που κατασκευάζουν φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα- Φέρνουν 1.000 θέσεις εργασίας

Τα 3 νέα εργοστάσια που κατασκευάζουν φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα- Φέρνουν 1.000 θέσεις εργασίας

Τρία νέα εργοστάσια που θα καλύψουν τη ζήτηση για μια σειρά κρίσιμων φαρμάκων όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, κατασκευάζονται σήμερα στο Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης στην Αρκαδία. Οι δυο νέες παραγωγικές μονάδες, που έχουν ξεκινήσει τα έργα κατασκευής, είναι της WINMEDICA -εταιρεία του ομίλου ELPEN και η φαρμακοβιομηχανία DEMO.

Η τρίτη επένδυση αφορά το εργοστάσιο της FARAN που αναμένει «το πράσινο φως» από το υπουργείο Υγείας, για να ξεκινήσουν οι εργασίες στο ιδιόκτητο οικόπεδό της.

Η σοβαρή αυτή επένδυση, ύψους 180 εκατ. ευρω, εκτός από τις 1.000 θέσεις εργασίας υψηλού επιστημονικού προσωπικού (χημικοί, φαρμακοποιοί, βιολόγοι κλπ) που θα δημιουργηθούν άμεσα, θα στηρίξει και θα συνεισφέρει όχι μόνο στην οικονομία της Τρίπολης αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Τα παραπάνω τόνισαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Επενδύσεις, Έρευνα και Καινοτομία από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των επενδύσεων 3 ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών για την δημιουργία μονάδων παραγωγής ουσιών και φαρμάκων στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Τρίπολης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =