αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να γίνεσαι πιο έξυπνος κάθε εβδομάδα

Τέσσερις τρόποι για να γίνεσαι πιο έξυπνος κάθε εβδομάδα

Για να πετύχετε καλά αποτελέσματα στην καριέρα σας, χρειάζεστε ένα εύστροφο μυαλό που να αντιδρά στα προβλήματα γρηγορότερα- και πρέπει να είστε ικανοί να καταλαβαίνετε οτιδήποτε δεν λειτουργεί. Εν ολίγοις, η ικανότητά σας να πετύχετε συχνά καθορίζεται από το πόσο έξυπνοι είστε.

Με την εξάσκηση, ο καθένας μπορεί να αυξήσει τη βάση γνώσεων του, να οξύνει τη διάνοιά του και να μάθει νέες δεξιότητες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενισχύσετε τη γνωστική σας ικανότητα και να επεκτείνετε τη νοητική σας ικανότητα. Πρέπει να στοχεύουμε να αφιερώνουμε χρόνο κάθε μέρα μαθαίνοντας κάτι νέο. Όσο περισσότερα μαθαίνουμε και όσο πιο βαθιά κατανοούμε, τόσο καλύτερα μπορούμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις του εγκεφάλου μας και να αυξήσουμε την ικανότητά μας να μαθαίνουμε.

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τους καλύτερους τρόπους για να «αναβαθμίσετε» το μυαλό σας και να αναπτύξετε τη νοημοσύνη σας. Ακολουθώντας αυτές τις 4 χρήσιμες συμβουλές, μπορείτε να γίνετε λίγο πιο έξυπνοι κάθε εβδομάδα.

1. Αφιερώστε χρόνο διαβάζοντας κάθε μέρα.

Το μυαλό είναι σαν ένας μυς: Οσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε τόσο πιο δυνατός γίνεται. Το διάβασμα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη του μυαλού σας, καθώς είναι ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους αποκτούμε γνώσεις.

Μέσα από την ανάγνωση, μπορείτε να ανακαλύψετε νέα πράγματα και να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σε οποιοδήποτε θέμα. Το διάβασμα βοηθά επίσης να αναπτύξετε τη δημιουργική σας πλευρά, ενεργοποιώντας τη φαντασία σας. Οι λέξεις, προφορικές και γραπτές, είναι τα δομικά στοιχεία της κοινωνικής μας ύπαρξης — και μέσω των λέξεων, μπορείτε να πάτε οπουδήποτε στον κόσμο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι διαβάζουν με μέσο ρυθμό 250 λέξεις το λεπτό. Αλλά με την γρήγορη ανάγνωση, θα μπορούσατε να μειώσετε αυτόν τον χρόνο στο μισό. Απλώς θυμηθείτε, ο στόχος είναι να καταναλώνετε γρήγορα περισσότερες πληροφορίες, όχι απλώς να περνάτε τις λέξεις χωρίς να κατανοείτε πλήρως το νόημά τους.


2. Εστιάστε στην οικοδόμηση μιας βαθύτερης κατανόησης.

Το να γίνεις εξυπνότερος απαιτεί περισσότερα από την απλή απορρόφηση πληροφοριών — η αληθινή σοφία προέρχεται από τη βαθιά κατανόηση ενός θέματος. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι ξεπερνούν σταθερά όλους τους άλλους επειδή είναι σε θέση να μαθαίνουν γρήγορα νέες δεξιότητες, να προσαρμόζονται στις αλλαγές και να εργάζονται τόσο συνεργατικά όσο και ανεξάρτητοι.

Χρησιμοποιούν μια βαθιά και ουσιαστική γνώση του κόσμου και μια ευέλικτη νοοτροπία για να κατανοήσουν τα προβλήματα και να βρουν γρήγορα λύσεις. Η βαθιά βάση γνώσεών τους, τους δίνει τα θεμέλια που χρειάζονται για να αποδώσουν.

Εργαστείτε για να χτίσετε σταθερά μια βαθιά και ουσιαστική βάση γνώσεων για μερικά βασικά θέματα και ζητήματα. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με τους τομείς στους οποίους είστε αδύναμοι και επιδιώξτε να ενισχύσετε την κατανόησή σας για σημαντικά θέματα μέχρι να αποκτήσετε μια σταθερή βάση στα οποία μπορείτε να χτίσετε. Η γνώση είναι αθροιστική, οπότε ξεκινήστε με τα βασικά.

3. Να ρωτάτε συνεχώς και να αναζητάτε διευκρινίσεις.

Το να κάνεις ερωτήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνεις πιο έξυπνος. Η καινοτομία ξεκινά πάντα κάνοντας ερωτήσεις και δείχνοντας περιέργεια. Έχει αξία να κάνεις ερωτήσεις- γιατί είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεπερνάμε τα όρια του κόσμου και του μυαλού μας. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να έχετε ένα περίεργο, ανοιχτό μυαλό αμφισβητώντας συνεχώς τα πάντα.

Το θέμα δεν είναι μόνο να κάνεις ερωτήσεις. Θα πρέπει να κάνετε διορατικές ερωτήσεις που διερευνούν την εγκυρότητα των υποθέσεων, αναλύουν τη λογική και εξερευνούν το άγνωστο. Εξασκηθείτε στο να κάνετε ερωτήσεις που φτάνουν στην καρδιά ενός θέματος και καλλιεργήστε την προθυμία να πιέσετε για απαντήσεις.

4. Καταγράψτε τις ιδέες σας.

Καθώς εργάζεστε για να δημιουργήσετε τη βάση γνώσεών σας, θα βρείτε το μυαλό σας να επεκτείνεται και να αναπτύσσεται με νέους τρόπους. Εάν γεμίζετε τον εγκέφαλό σας με εξαιρετικές πληροφορίες, το μυαλό σας θα αρχίσει να ερμηνεύει αυτές τις πληροφορίες με χρήσιμο τρόπο. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ξαφνικά γίνατε μια… μηχανή ιδεών.

Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε υπόψη αυτές τις ιδέες. Γράψτε τις, κρατήστε τις κοντά σας και φροντίστε να συνεχίσετε να ανατρέχετε σε αυτες. Θυμηθείτε, ακόμη και οι μεγαλύτερες και καλύτερες ιδέες σας είναι εντελώς άχρηστες, εκτός κι αν κάνετε κάτι με αυτές. Εάν βρείτε κάτι καλό, αλλά χάσετε το σύνολο των σκέψεών σας και δεν επιστρέψετε ποτέ για να βασιστείτε σε αυτήν την ιδέα ή να την τελειοποιήσετε — οκ, μόλις έχασες μια μεγάλη ευκαιρία!

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =