αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κανόνες που εφαρμόζουν οι Σουηδοί στη ζωή τους

Τέσσερις κανόνες που εφαρμόζουν οι Σουηδοί στη ζωή τους

Ζούμε σε μία γρήγορη και αγχωτική εποχή. Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να ζουν χαοτικές ζωές βασισμένες σε προσδοκίες που είναι δύσκολο να διατηρηθούν.

Τι μπορείς να κάνεις; Να ακολουθήσεις τον δρόμο των Σουηδών. Εδώ είναι 4 κανόνες που εφαρμόζουν και ζουν μια πιο απλή και οργανωμένη ζωή.

1) Paus

Στον κόσμο που ζούμε με γρήγορο ρυθμό, η πρόταση για επιβράδυνση μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγική. Ωστόσο, η σουηδική έννοια του «Paus» ή «Pause» είναι ένα μυστικό για μια απλούστερη, πιο οργανωμένη ζωή.

Σκεφτείτε για λίγο την καθημερινότητά σας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γεμίσει με συνεχείς εργασίες, χωρίς να σας αφήνει χρόνο να είστε χαλαροί.

Τα email στα εισερχόμενά σας, οι συναντήσεις στο ημερολόγιό σας, οι ατελείωτες λίστες υποχρεώσεων…

Είναι συντριπτικό, πραγματικά. Ποτέ δεν έχεις την ευκαιρία να σταματήσεις και να αναπνεύσεις…

Εάν πρόκειται να υιοθετήσετε μια πιο απλή ζωή, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι το να κάνετε λιγότερα σας επιτρέπει να πετύχετε περισσότερα. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

2) Friluftsliv

Σε έναν κόσμο που κυριαρχείται… από οθόνες και τεχνητό φως, η ιδέα του να περνάμε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να φαίνεται κάπως… παλιά. Ποιος έχει χρόνο για τη φύση όταν σας καλούν οθόνες;!

Αλλά η σουηδική πρακτική του «Friluftsliv» ή «υπαίθρια διαβίωση» είναι ένα ισχυρό μυστικό. Ρίξτε μια ματιά στο περιβάλλον σας: πιθανότατα πρόκειται για ένα μείγμα συνθετικών, πλαστικών και πιθανώς τεχνητού φωτός.

Οι ψηφιακές οθόνες και ο κλιματισμός – τρέφουν πραγματικά την ευεξία σας; Ή μήπως συμβάλλουν σε μια αίσθηση αποσύνδεσης από τη φύση και τον εαυτό σας;

Εάν πρόκειται να υιοθετήσετε μια πιο απλή ζωή, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι το να περνάτε χρόνο στη φύση δεν είναι ένα… γραφικό χόμπι – είναι απαραίτητο για την ευημερία σας. Η υγεία και η διαύγεια του μυαλού σας προέρχονται από το να βυθιστείτε στη φύση.

Εάν μπορείτε να σταματήσετε να βλέπετε τον χρόνο στην ύπαιθρο ως προαιρετικό και να αρχίσετε να δημιουργείτε συνθήκες στη ζωή σας όπου ασχολείστε τακτικά με τη φύση, η διάθεση και η παραγωγικότητά σας πιθανότατα θα εκτοξευθούν στα ύψη.

3) Städning

Σε έναν κόσμο όπου η πρόσληψη βοήθειας για τον καθαρισμό και την οργάνωση είναι ολοένα και πιο κοινή, η ιδέα να το κάνετε μόνοι σας μπορεί να φαίνεται ξεπερασμένη. Αλλά η σουηδική πρακτική του «Städning», ένας όρος για τον καθαρισμό και την οργάνωση, είναι ένα ουσιαστικό μέρος μιας απλούστερης, πιο οργανωμένης ζωής.

Μπορεί να έχεις ένα ακατάστατο σπίτι. Τα ακατάστατα συρτάρια, οι ξεχειλισμένες ντουλάπες και τα στοιβαγμένα πιάτα – είναι όλα συχνό σκηνικό.

Το «Städning» λέει ότι η καθαριότητα και η οργάνωση δεν είναι αγγαρείες που πρέπει να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες, αλλά ασχολίες που πρέπει να αγκαλιάσετε πραγματικά.

Ξεκίνα με μικρά βήματα. Τακτοποίησε ένα συρτάρι κάθε φορά, οργάνωσε ένα ράφι κάθε μέρα. Και με κάθε οργανωμένο χώρο, θα νιώθεις μια αίσθηση ολοκλήρωσης και γαλήνης.

Μάθαινε να ζεις χωρίς ακαταστασία και χωρίς μικρόβια.

4) Fika

Έχουμε ξανά μιλήσει για αυτό σε παλαιότερο άρθρο μας. Σε έναν κόσμο όπου τα γρήγορα διαλείμματα για καφέ είναι ο κανόνας, η ιδέα να αφιερώσετε χρόνο για να καθίσετε, να απολαύσετε ένα φλιτζάνι καφέ και να συζητήσετε μπορεί να φαίνεται πολυτέλεια…

Αλλά αυτό ακριβώς πρεσβεύει η σουηδική παράδοση του «Fika».

Δεν είναι μόνο αυτό το φλιτζάνι καφέ και ίσως ένα γλυκό, αλλά ένα premium διάλειμμα για καφέ όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε και να συναντήσετε φίλους και μέλη της οικογένειας σας.

Σκεφτείτε την τρέχουσα τυπική σας ημέρα: Είναι πιθανό να είναι γεμάτο με βιαστικά γεύματα που τρώγονται… μπροστά σε οθόνη (δεν τα γεύεσαι καν), σύντομες ανταλλαγές μηνυμάτων με συναδέλφους και έλλειψη πραγματικής σύνδεσης.

Εάν θέλετε να υιοθετήσετε μια πιο απλή ζωή, είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωρίσετε ότι το να αφιερώνετε χρόνο για σύνδεση και χαλάρωση δεν είναι σπατάλη χρόνου– είναι απαραίτητο.

Είναι σημαντικό να αφήσουμε την ψευδαίσθηση ότι η συνεχής κίνηση ισοδυναμεί με πρόοδο, γιατί δεν το κάνει

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =