αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις απρόσμενες κινήσεις που κάνει ένας ναρκισσιστής για να σε ελέγξει

Τέσσερις απρόσμενες κινήσεις που κάνει ένας ναρκισσιστής για να σε ελέγξει

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για τους νάρκισσους. Οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να χειραγωγούν τους άλλους. Είναι δύσκολο να είσαι κοντά σε ένα τέτοιο άτομο. Και αν δεν προσέξεις, μπορείς εύκολα να… μπλεχτείς στα δίχτυα του.

Οι ναρκισσιστές είναι εκείνοι που έχουν μια διαταραχή προσωπικότητας που χαρακτηρίζεται από έλλειψη ενσυναίσθησης και δυσλειτουργικό τρόπο με τον οποίο πλοηγούνται στις διαπροσωπικές σχέσεις. Επιπλέον, οι ναρκισσιστές έχουν εμμονή με τον εαυτό τους και συνήθως κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Δυστυχώς, αυτές οι καταχρηστικές συμπεριφορές και τα χαρακτηριστικά του ναρκισσιστή μπορεί να είναι επιζήμιες για όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Ναι, οι ναρκισσιστές κάνουν πράγματα που δεν έχουν νόημα. Μερικές φορές το κάνουν αυτό για να σας αποσπάσουν την προσοχή από την αλήθεια και μερικές φορές για να σας ελέγξουν. Η παρακάτω λίστα θα σε βοηθήσει να προστατεύεις. Είναι 4 απρόσμενες κινήσεις που κάνει έναν ναρκισσιστής για να σε ελέγξει.

Βομβαρδισμός… αγάπης

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει για αυτήν την τακτική, αλλά εξακολουθεί να είναι περίεργη. Στην αρχή μιας σχέσης με έναν ναρκισσιστή, θα βιώσετε αυτή την εξωφρενική ποσότητα αγάπης. Είναι σαν ένα συναίσθημα που δεν είχατε δει ποτέ πριν.

Νιώθεις ότι μπορείς να τον/την εμπιστευτείς, και φαίνεται ότι σε αγαπά τόσο πολύ. Ναι, οι ναρκισσιστές ξεκινούν να παίζουν αυτό το παιχνίδι. Είναι περίεργο, οπότε προσοχή.

Οι ναρκισσιστές μισούν τις ερωτήσεις

Ένα άλλο από τα περίεργα πράγματα που κάνουν οι ναρκισσιστές είναι να… ξεγλιστρούν. Αυτό μπορεί να γίνει σε πολλές καταστάσεις, αλλά ειδικά όταν προκύπτουν ερωτήσεις. Οι ναρκισσιστικές προσωπικότητες απεχθάνονται να απαντούν στις ερωτήσεις σας και ειδικά αν ξέρουν ότι έχετε ανακαλύψει κάτι αρνητικό για αυτές.

Είναι απίστευτα δύσκολο μερικές φορές για τον ναρκισσιστή να πει ακόμη και «ναι» ή «όχι». Αντίθετα, μπορεί να απαντήσουν με:

«Γιατί με ρωτάς αυτό;»

«Δεν με εμπιστεύεσαι;»

«Γιατί ξαφνικά έχεις τέτοιες υποψίες;»

Απαντούν στην ερώτησή σου με μια ερώτηση για να σε αποφύγουν.

Κάνουν πάντα το θύμα

Ένα άτομο που έχει μια τοξική προσωπικότητα όπως αυτή, θα παίζει πάντα το θύμα. Είτε στην προσωπική είετ στην επαγγελματική του ζωή. Ποτέ δεν φταίει ο ίδιος. Και πάντα φταίει κάποιος άλλος.

Και φυσικά σας παρουσιάζουν τα δεδομένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δείτε την αλήθεια. Όταν μάθετε τι πραγματικά συνέβη, μάλλον θα φύγετε μακριά.

Η τακτική… της σιωπής

Το αποτέλεσμα της σιωπηλής είναι τόσο ενδιαφέρον. Είναι ένα παιχνίδι για τον ναρκισσιστή- με στόχο να σας ελέγξει. Η σιωπηλή μεταχείριση είναι μια μορφή κατάχρησης. Χρησιμοποιείται για να υποταχθεί κάποιος άλλος, ειδικά εκείνοι που έχουν μεγάλη ενσυναίσθηση. Οι άνθρωποι με καλή καρδιά υποφέρουν περισσότερο από αυτή την δράση.

Ένα άτομο που χρησιμοποιεί αυτό το όπλο θα το κάνει μέχρι να πάρει αυτό που θέλει ή έως ότου μια ισχυρότερη προσωπικότητα του δώσει την ίδια μεταχείριση αμέσως. Είναι απλώς ένα από τα αμέτρητα παράξενα πράγματα που κάνουν οι ναρκισσιστές. Θυμήσου και το άρθρο: Η «τεχνική της σιωπής»: Το ψυχολογικό τρικ για να παίρνεις μια πληροφορία που θες, χωρίς να ρωτήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 16 =