αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσεις να αγχώνεσαι. Δεν παίζουν κανένα ρόλο μακροπρόθεσμα

Τέσσερα πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσεις να αγχώνεσαι. Δεν παίζουν κανένα ρόλο μακροπρόθεσμα

Είναι εύκολο να παρασυρθείς από τα μικρά άγχη στη ζωή. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσεις, να κάνεις ένα βήμα πίσω και να εστιάσεις στη μεγαλύτερη εικόνα.

Έχουμε αρκετό άγχος στις πλάτες μας, καθώς οι πολλές ώρες εργασίας, το αυξανόμενο κόστος ζωής και τα υπολείμματα μετά την πανδημία εξακολουθούν να υπάρχουν. Προσθέστε τους διάφορους πολέμους που συμβαίνουν στον κόσμο και είναι εύκολο να επιβαρυνθείτε ψυχολογικά.

Έχοντας λοιπόν αυτό κατά νου, εδώ είναι 4 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσετε να αγχώνεστε γιατί μακροπρόθεσμα απλά δεν έχουν σημασία.

1) Οι απόψεις των άλλων

Είναι φυσικό να νοιάζεσαι για τις απόψεις των άλλων για σένα, αλλά δεν πρέπει να σε εμποδίζει να ζήσεις την ζωή σου.

Ναι, είναι πιθανό να έχεις μεγαλώσει σε μια κοινότητα όπου η πιο κοινή φράση που θα ακούσεις είναι:

«Μα τι θα πει ο κόσμος;».

Με τα χρόνια, θα συνειδητοποιήσετε ότι οτιδήποτε κι αν κάνετε, κάποιος θα έχει πάντα κάτι αρνητικό να πει. Επομένως, είναι καλύτερο να ζήσετε τη ζωή με τους δικούς σας όρους. Μην ανησυχείτε για τους γείτονες. Μην δίνετε σημασία σε αυτούς τους κακούς συγγενείς.

Οι άνθρωποι που σας αγαπούν ειλικρινά και σας φροντίζουν θα συνεχίσουν να το κάνουν, ανεξάρτητα από το αν τους αρέσει η επιλογή του χτενίσματος ή του/της συντρόφου σας.

Δεν θέλετε να κοιτάξετε πίσω σε 30 χρόνια και να συνειδητοποιήσετε ότι βασίσατε τις αποφάσεις της ζωής σας σε αυτό που σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι.

2) Λάθη που έχετε κάνει στο παρελθόν

Ξέρετε εκείνες τις νύχτες που δεν μπορείτε να κοιμηθείτε και καταλήγετε να σκέφτεστε κάθε ενοχλητικό, τρομερό πράγμα που έχετε κάνει στη ζωή σας;

Είναι σαν μια ταινία τρόμου που δεν μπορείς να την απενεργοποιήσεις.

Αλλά τελικά, δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν. Οπότε ποιο είναι το νόημα να κολλάμε εκεί;

Δεν θα φτάσετε πουθενά. Αντίθετα, ακολουθήστε μια διαφορετική προσέγγιση – μάθετε από τα λάθη σας.

Καθίστε, σκεφτείτε την κατάσταση και τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει καλύτερα. Στη συνέχεια, φανταστείτε διανοητικά αν αντιμετωπίζατε μια παρόμοια κατάσταση στο μέλλον, πώς θα το χειριζόσασταν; Αυτό είναι πολύ πιο ωφέλιμο από το να παραμένετε κολλημένοι στο παρελθόν, τρελαίνοντας τον εαυτό σας σε αναμνήσεις που δεν μπορούν να αλλάξουν.

3) Τελειότητα

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να τα πάμε καλά σε ό,τι κάνουμε. Αλλά με ποιο κόστος;

Εάν η τελειότητα είναι αυτό για το οποίο προσπαθείτε και σας προκαλεί γνήσιο άγχος, ίσως είναι καιρός να επανεκτιμήσετε τη νοοτροπία και τις προτεραιότητές σας. Η αλήθεια είναι ότι, κυνηγώντας την τελειότητα, βάζετε τον εαυτό σας υπό περιττή πίεση. Όταν στην πραγματικότητα, το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι να προσπαθείς σκληρά και να είσαι συνεπής.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα συνεχίσετε να πιέζετε και να πιέζετε και να πιέζετε τον εαυτό σας για να είστε «ο καλύτερος» ή «τέλειος» σε ό,τι κι αν κάνετε, να θυμάστε ότι δεν αξίζει. Η ψυχολογία σας και η υγεία σας μπορεί να πληγεί.

Και μερικές φορές, το «αρκετά καλό» είναι πραγματικά αρκετό.

4) Αυτά που δεν μπορείτε να ελέγξετε

Και τέλος, σταματήστε να αγχώνεστε για πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Δεν κερδίζετε τίποτα εκτός από… αυξημένη αρτηριακή πίεση και εξάντληση.

Στη ζωή, στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα πάνω στα οποία έχουμε τον έλεγχο. Κυρίως, εξαρτάται από το πώς αντιδρούμε στις καταστάσεις που προκύπτουν.

Επομένως, με κάθε τρόπο, δουλέψτε σε αυτό. Στο να είσαι ήρεμος, ξεκάθαρος, λογικός άνθρωπος. Κάποιος που μπορεί να καβαλήσει αυτά τα κύματα ομαλά όταν έρθει η ώρα.

Αλλά μην προσηλώνεστε σε καταστάσεις για τις οποίες δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.

Είναι χρήσιμο να εστιάσετε περισσότερο στη μεγάλη εικόνα και να έχετε λιγότερο στο άγχος για πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε.

Θυμηθείτε, μια αλλαγή στη νοοτροπία σας δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά με τα μικρά βήματα και τη συνέπεια, θα φτάσετε εκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − three =