αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους»: 5 τοξικές συνήθειες που έχουμε πολλοί από εμάς

«Συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους»: 5 τοξικές συνήθειες που έχουμε πολλοί από εμάς

Όλοι έχουν τοξικές συνήθειες και συμπεριφορές, είτε θέλουν να το αποδεχτούν είτε όχι. Μπορεί να είναι δύσκολο να δούμε τη δική μας τοξικότητα, γιατί ακόμα και κάποιες λάθος συμπεριφορές μπορεί να γίνονται με καλές προθέσεις. Ωστόσο, όταν αρχίζουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα από τα μάτια του άλλου, γίνεται πιο εύκολο για εμάς να αφήσουμε τις τάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ανάπτυξή μας και τις σχέσεις μας.

Εδώ είναι 5 τοξικές συνήθειες που έχουμε πολλοί από εμάς.

1. Μένουμε κολλημένοι στο παρελθόν

Το παρελθόν μπορεί να είναι οδυνηρό, αλλά το θέμα είναι ότι το παρελθόν είναι πίσω μας. Αν κοιτάμε πάντα πίσω, δεν μπορούμε ποτέ να προχωρήσουμε. Και στο τέλος έχουμε δύο επιλογές: Θα κολλήσουμε στη θλίψη του παρελθόντος μας και στις τύψεις που έχουμε ή μπορούμε να προχωρήσουμε προς το μέλλον μας, το οποίο είναι σχεδόν πάντα πιο λαμπρό. Τουλάχιστον, είναι πολύ καλύτερο να προχωράς μπροστά παρά πίσω.

2. Πιστεύουμε ότι η ζωή πρέπει να είναι δίκαιη, και ότι πρέπει να είμαστε πάντα ευτυχισμένοι

Μπορεί να μην ακούγεται ωραίο, αλλά η ζωή δεν είναι δίκαιη και δεν έχουμε σκοπό να είμαστε πάντα ευτυχισμένοι. Ως επί το πλείστον, η ευτυχία έρχεται σταδιακά και είναι γλυκές στιγμές όπως μια αγκαλιά από το παιδί μας ή ένα μπισκότο σοκολάτας. Δεν μπορούμε να είμαστε πάντα χαρούμενοι, και μερικές φορές, πρέπει να νιώσουμε δυσκολίες και θλίψη για να εκτιμήσουμε τις καλές στιγμές.

3. Δεν βγαίνουμε έξω από την ζώνη άνεσής μας

Ως άνθρωποι, θέλουμε την άνεση, αλλά αυτή η τάση μπορεί να μας θέσει σε κίνδυνο. Οι καλύτερες ευκαιρίες χρειάζονται δουλειά και δημιουργούν αίσθημα δυσφορίας. Σκεφτείτε το: Μπορεί να μην θέλετε να περάσετε τέσσερα χρόνια για να αποκτήσετε ένα πτυχίο, αλλά η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς παρέχοντάς σας μια καλή δουλειά που αγαπάτε και είστε παθιασμένοι. Εάν υποχωρείτε πάντα στην άνεση, τίποτα στη ζωή σας δεν θα αλλάξει ποτέ.

4. Συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς έχουν προσφέρει πολλά πράγματα, και ίσως η χειρότερη πτυχή τους είναι η συνεχής σύγκριση που κάνουμε μεταξύ μας. Δεν ζείτε τη ζωή κανενός άλλου εκτός από τη δική σας. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με οποιονδήποτε άλλο. Δες μόνο που ήσουν χτες, και σκέψου αν έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός σήμερα. Ανταγωνίσου μόνο με τον εαυτό σου. Για να φτάσεις στην καλύτερη version σου.

5. Προσπαθούμε να αλλάξουμε τους άλλους ανθρώπους

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι έχουν εμμονή με την ιδέα ότι μπορούν να αλλάξουν κάποιον άλλο. Και το θέμα είναι ότι συνήθως δεν μπορείς! Οι άνθρωποι αλλάζουν μόνο επειδή μαθαίνουν από την προσωπική εμπειρία τους. Μην σπαταλάς τον χρόνο σου προσπαθώντας να αλλάξεις κάποιον που δεν θέλει να αλλάξει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 18 =