αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣκέφτεσαι να παραιτηθείς από τη δουλειά σου; Εδώ είναι 3 tips για να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Σκέφτεσαι να παραιτηθείς από τη δουλειά σου; Εδώ είναι 3 tips για να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Κύριος μπήκες, κύριος θα αποχωρήσεις. Αυτό πρέπει να έχεις κατά νου όταν σχεδιάζεις να παραιτηθείς από τη δουλειά, είτε γιατί σου έγινε μία πρόταση που δεν μπορούσες να αρνηθείς, είτε γιατί δεν αντέχεις άλλη μία ημέρα στο συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον. Και στις δύο περιπτώσεις οφείλεις να συμπεριφερθείς με επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια κατά την αποχώρησή σου ώστε να αφήσεις τις καλύτερες των εντυπώσεων. Εξάλλου, η αγορά κάθε επαγγέλματος είναι μικρή και το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να αποκτήσεις κακό όνομα.

Ειδοποίησε νωρίτερα τον προϊστάμενό σου

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των εταιριών παρέχουν ένα τυπικό χρονικό διάστημα μίας ή δύο εβδομάδων για να ανακοινώσεις την αποχώρησή του πριν την ανάληψη των νέων σου καθηκόντων, φρόντισε να ειδοποιήσεις όσο το δυνατόν νωρίτερα τον προϊστάμενο για την απόφασή σου. Με αυτόν τον τρόπο του δίνεις την ευκαιρία να καλύψει τη θέση χωρίς να διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της δουλειάς των συναδέλφων σου. Εννοείται ότι η ανακοίνωση της παραίτησης πρέπει να γίνει τετ α τετ – όχι από email/sms/τηλέφωνο.

Συμπεριφέρσου με ευγένεια και επαγγελματισμό

Δείξε την ευγνωμοσύνη σου για την ευκαιρία που σου δόθηκε να εργαστείς στην εταιρεία και για όλα τα καλά που αποκόμισες. Μείνε μακριά από οποιοδήποτε κουτσομπολιό και αρνητισμό και μην φοβηθείς να είσαι ειλικρινής αν ερωτηθείς για τη νέα σου δουλειά.

Μην αμελήσεις τις ευθύνες σου

Όσο διάστημα παραμείνει μέχρι την οριστική σου αποχώρηση φρόντισε να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου, ώστε να μην επιβαρύνεις τους συναδέλφους σου. Δείξε το καλύτερό σου πρόσωπο μέχρι τελευταίας στιγμής και η αξία σου θα αναγνωριστεί ακόμα περισσότερο.

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 7 =