αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να παραμείνεις παραγωγικός, όταν δουλεύεις από το σπίτι και οι αντιπερισπασμοί… είναι υπερβολικά πολλοί

Πως να παραμείνεις παραγωγικός, όταν δουλεύεις από το σπίτι και οι αντιπερισπασμοί… είναι υπερβολικά πολλοί

Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για την εργασία από το σπίτι. Είναι ένα νέο trend που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να δουλέψουν π.χ. freelancers ή startuppers. Ενώ δεν είναι λίγες και οι μεγάλες εταιρίες που επιτρέπουν στους εργαζομένους τους να μείνουν σπίτι. Η τεχνολογία έχει κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα, αφού αρκεί πλέον ένα laptop και μια σύνδεση στο ίντερνετ και να εργαστείς.

Δεν είναι όμως όλα τόσο τέλεια όσο φαίνονται. Το να εργάζεσαι από το σπίτι μπορεί να είναι μη παραγωγικό. Οι αντιπερισπασμοί αρκετές φορές κάνουν την εμφάνιση τους. Χρειάζονται σωστές κινήσεις για να παραμείνεις σε έναν… επαγγελματικό δρόμο. Και να μην καταλήξεις να εργάζεσαι 10 λεπτά της ώρας, και τα υπόλοιπα 50 να μην παράγεις σχεδόν τίποτα.

Ας δούμε τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Το αμερικανικό Hercampus.com, παραθέτει 4 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να εργάζεσαι σε τοπ επίπεδο, ακόμα και όταν οι αντιπερισπασμοί στο σπίτι γίνουν πολλοί.

1# Μείνε οργανωμένος: Βρες το πρόγραμμα που σου ταιριάζει. Είσαι πρωινός ή βραδινός τύπος; Στη συνέχεια θέσε στόχους (π.χ. κάθε εβδομάδα) τους οποίος θα πρέπει να εκπληρώνεις. Εφαρμογές όπως το Slack θα σε βοηθήσουν να έχεις μια άμεση επαφή με συνεργάτες.

2# Περιόρισε τους περισπασμούς: Μια σύντομη βόλτα σε social media και YouTube μπορεί να καταλήξει σε ένα… ατελείωτο σερφάρισμα. Η ώρα θα περάσουν και εσύ δεν θα έχεις κάνει σχεδόν τίποτα από δουλειά. Είναι χρήσιμο, μερικές φορές να κλείνεις όλους τους ιντερνετικούς αντιπερισπασμούς.

3# Άλλαξε σκηνικό: Η εργασία από το σπίτι μπορεί να σου δημιουργήσει ένα αίσθημα απομόνωσης και μονοτονίας. Καλύτερα να μετακινήσε σε διάφορα μέρη του σπιτιού ενώ εργάζεσαι πολλές ώρες. Επίσης, υπάρχουν και οι κοινόχρηστοι χώροι ή καφετέριες στις οποίες μπορείς να πας με το laptop σου.

4# Κάνε διαλείμματα: Αν κάνεις διαλείμματα όταν δουλεύεις στο γραφείο, γιατί να μην κάνεις και στο σπίτι; Καθόρισε συγκεκριμένα διαλείμματα. Τα οποία θα φρεσκάρουν το μυαλό σου και θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις το burnout. Πολλές φορές, είναι ωραίο να κάνεις ακόμα και έναν περίπατο εκτός σπιτιού, κατά τη διάρκεια του break.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + nineteen =