αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να διαχειριστείς ανθρώπους που δεν συμπαθείς, για να παίρνεις αυτό που θες: Εδώ είναι 6 κανόνες

Πως να διαχειριστείς ανθρώπους που δεν συμπαθείς, για να παίρνεις αυτό που θες: Εδώ είναι 6 κανόνες

Δεν είναι πάντα εύκολο να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε ανθρώπους, ειδικά αυτούς που δεν σας αρέσουν ιδιαίτερα. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που δεν συμπαθείτε ή κάποιος που δεν συμπαθεί εσάς. Αυτό είναι απολύτως εντάξει και φυσιολογικό. Δεν μπορείς να περάσεις στη ζωή σκεπτόμενος ότι όλοι πρέπει να τα πάνε καλά με όλους τους άλλους ή ότι πρέπει να είμαστε όλοι φίλοι. Αυτό δεν θα συμβεί.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ό,τι μπορείτε από κάθε δεδομένη κατάσταση και να αναπτυχθείτε από αυτήν.

Θυμός Vs. Νοημοσύνη

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αντιπάθειά σας για τους άλλους οδηγεί σε θυμό. Όταν συμβαίνει αυτό, η εύρεση των τρόπων αντιμετώπισης των ανθρώπων συχνά αγνοείται. Τα ξεσπάσματα και οι προσβολές είναι συνήθεις συνέπειες του θυμού, αλλά δεν είναι υγιείς τρόποι για επικοινωνήσεις με άλλους. Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι, εφαρμόζουν τους παρακάτω κανόνες.

Κρατήστε τα συναισθήματα υπό έλεγχο

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να αντιδράσετε με συναισθηματικούς τρόπους. Μερικές φορές το άτομο που δεν σας αρέσει επίσης δεν συμπαθεί εσάς. Μερικές φορές θα κάνουν πράγματα για να σας κάνουν να αντιδράσετε με αρνητικό τρόπο. Αυτό θα το δείτε στον τρόπο που λένε τα πράγματα όταν σας μιλάνε.

Δώστε προσοχή και μάθετε αποτελεσματικά πώς να αντιμετωπίζετε τέτοιους ανθρώπους. Εξασκηθείτε να αφήνετε τα αρνητικά συναισθήματα να διαρρέουν μέσα σας και να τα αποδέχεστε χωρίς αντίποινα. Γίνεται πιο εύκολο με τον καιρό.

Αποδοχή

Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα βλέπει τη ζωή τελείως διαφορετικά από εσάς. Μπορεί ακόμη και να κάνουν πράγματα που σας κάνουν να ανατριχιάζετε. Το περίεργο είναι ότι αυτά τα χαρακτηριστικά που δεν σας αρέσουν μπορεί να είναι ευνοϊκά για τους άλλους. Εάν ανακαλύψετε ότι δεν σας αρέσει κάποιος, τότε είναι καλύτερο να αποδεχτείτε το γεγονός.

Επιπλέον, θα πρέπει να αποδεχτείτε και το άτομο. Είναι εντάξει να αντιπαθείς κάποιον, αρκεί να μην κάνεις αρνητικές ενέργειες.

Τι σε ενοχλεί;

Ένας τρόπος να χρησιμοποιήσετε τη νοημοσύνη όταν έχετε να κάνετε με κάποιον που δεν σας αρέσει είναι να ανακαλύψετε τι σας στρέφει εναντίον του. Υπάρχει κάτι εκεί, είτε το πιστεύεις είτε όχι. Αν και μπορεί να πείτε ότι δεν έχετε ιδέα γιατί δεν σας αρέσει ένα συγκεκριμένο άτομο, υπάρχει ένας λόγος.

Θα μπορούσε να είναι ο τρόπος που γελούν, οι πολιτικές τους απόψεις ή απλώς οι λέξεις που χρησιμοποιούν; Όταν συνειδητοποιήσετε τι σας κάνει να τους αντιπαθείτε, θα είναι πιο εύκολο να αποδεχτείτε την αντιπάθειά σας και να προχωρήσετε.

Εστιάστε στα οφέλη

Το καλό κομμάτι του να είσαι κοντά σε κάποιον που δεν σου αρέσει, είναι να βρίσκεις τις θετικές του πτυχές. Εάν ξεπεράσετε τα μη ελκυστικά κομμάτια, θα αρχίσετε να βλέπετε πράγματα που κάνουν το άτομο «ελκυστικό».

Υπάρχει πάντα κάτι καλό, ανεξάρτητα από το πόσα αρνητικά μπορεί να δεις. Χρειάζεται απλώς θέληση και υπομονή για να βρεις αυτές τις πτυχές.

Γίνε παρατηρητής

Αντί να συζητάτε με όλους όσους συναντάτε, προσπαθήστε να είστε… παρατηρητής. Παρακολουθήστε πώς ενεργούν και αντιδρούν οι άνθρωποι σε ορισμένα θέματα ή καταστάσεις. Θα δείτε πράγματα που δεν σας αρέσουν, αλλά αν συνεχίσετε να παρακολουθείτε από μακριά, θα δείτε την ανθρωπιά ακόμα και στους χειρότερους ανθρώπους. Είναι έξυπνο να περιμένεις και να παρακολουθήσεις πριν βουτήξεις… με το κεφάλι στην μάχη.

Να είσαι ευγενικός

Και τέλος, να είστε ευγενικοί. Να είσαι πάντα καλός με τους ανθρώπους, ακόμα κι όταν δεν το θέλεις ή δεν το χρειάζεται ο άλλος. Ποτέ δεν ξέρεις πώς τα θετικά σου λόγια θα επηρεάσουν κάποιον.

Ίσως εκείνοι οι άνθρωποι που δεν σας αρέσουν περνούν τραυματικές στιγμές στη ζωή τους που τους κάνουν αρνητικούς. Ποτέ δεν ξέρεις πραγματικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 17 =