αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως κάποιοι άνθρωποι παραμένουν θετικοί παρά τις δυσκολίες- Εδώ είναι 5 κανόνες που εφαρμόζουν

Πως κάποιοι άνθρωποι παραμένουν θετικοί παρά τις δυσκολίες- Εδώ είναι 5 κανόνες που εφαρμόζουν

Όλοι περνάνε δυσκολίες. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου. Αλλά καταφέρνουν να τις ξεπερνούν, παραμένοντας θετικοί. Και τελικά φτάνουν στους μεγάλους στόχους τους.

Αλλά η θετικότητα δεν έχει να κάνει με κοινοτοπίες σε επίπεδο επιφάνειας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν βλέπουν τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά.

Το να αρνείσαι ότι η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη και η αποφυγή δύσκολων συναισθημάτων δεν σε κάνει θετικό άτομο, σε κάνει ανόητο.

Οι πραγματικά θετικοί άνθρωποι εκνευρίζονται και γκρινιάζουν, όπως και οι υπόλοιποι από εμάς.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τους αρνητικούς ανθρώπους, δεν βρίσκουν τη δυστυχία σε κάθε στροφή, και όταν τη συναντούν, δεν την αφήνουν να τους καταβροχθίσει. Εδώ είναι 5 κανόνες που εφαρμόζουν.

1. Αναζητούν την λύση

Όλοι έχουν προβλήματα και οι θετικοί άνθρωποι δεν αποτελούν εξαίρεση. Δεν είναι ότι βιώνουν λιγότερες δυσκολίες στη ζωή.

Όμως, αντί να χάνουν χρόνο… στην αυτολύπηση, οι θετικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα κατά μέτωπο και χρησιμοποιούν το χρόνο και τους πόρους τους για να αναζητήσουν μια πρακτική λύση.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ζητάτε συμβουλές ή βοήθεια (και στη συνέχεια ενεργείτε σύμφωνα με αυτά) για να λύσετε το πρόβλημα.

Εναλλακτικά, μπορεί να σημαίνει εξαρχής να προσδιορίσετε τι προκάλεσε το πρόβλημα, για να αποτρέψετε την επανεμφάνισή του.

2. Βρίσκουν τα θετικά, ακόμα και ανάμεσα στα άσχημα

Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί συμβαίνουν άσχημα πράγματα, και με τα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ατελείωτα… αρνητικά νέα, είναι εύκολο να πιστέψουμε ότι ο κόσμος είναι ένα τρομερό μέρος γεμάτο με κακούς ανθρώπους.

Αλλά όταν είσαι θετικός άνθρωπος, ξέρεις ότι για όλες τις φρικτές πράξεις που διαπράττονται, ένα εκατομμύριο ευγενικά και καλά πράγματα συμβαίνουν κάθε λεπτό κάθε μέρα.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος είναι εγγενώς ένα καλό μέρος. Αυτό κάνουν και οι θετικοί άνθρωποι.

3. Ζουν στο τώρα

Εάν είστε θετικό άτομο, ξέρετε ότι το να ανησυχείτε για το μέλλον ή να μένετε στο παρελθόν είναι μια άκαρπη δραστηριότητα. Είστε απλώς ένας άνθρωπος, επομένως ας μην προσποιούμαστε ότι δεν πέφτετε σε αυτήν την παγίδα κάποιες φορές.

Αλλά βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι δεν μπορείς να κερδίσεις τίποτα από το να χαθείς στο παρελθόν ή να έχεις εμμονή με το μέλλον, και αν το κάνεις αυτό κινδυνεύεις να χάσεις πολλά υπέροχα πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή.

Μαθαίνεις από το παρελθόν αντί να μένεις σε αυτό, και προετοιμάζεσαι για το μέλλον και μετά αφήνεσαι, γνωρίζοντας ότι έχεις κάνει ό,τι μπορείς.

4. Ανοιχτόμυαλοι

Εάν είστε θετικός άνθρωπος, θα ξέρετε ότι ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις και πεποιθήσεις και ότι αυτές οι διαφορές μπορούν να κάνουν τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα, παρά ένα μέρος σύγκρουσης.

Δεν επιβάλλετε τις πεποιθήσεις σας ή τη θετική σας προσέγγιση στους άλλους, αλλά αντιθέτως, βλέπετε τις αλληλεπιδράσεις με εκείνους που σκέφτονται διαφορετικά από εσάς ως ευκαιρία για ανάπτυξη και μάθηση.

Φυσικά, πότε- πότε συναντάτε ανθρώπους που δεν μπορούν να διαχειριστούν τη θετική σας ενέργεια και θα προσπαθήσουν να σας ρίξουν.

5. Μαθαίνουν από τις αποτυχίες

Μη φοβάστε να παραδεχτείτε όταν έχετε κάνει ένα λάθος και μην κατηγορείτε τους άλλους για προβλήματα που έχετε δημιουργήσει εσείς.

Είναι χρήσιμο να βλέπετε αυτές τις αναποδιές ως ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και φροντίστε να μάθετε το μάθημά σας για να είστε καλύτεροι την επόμενη φορά.

Πρέπει να αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις και αποτυχίες με ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 6 =