αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στην Κωτσόβολος

Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στην Κωτσόβολος

Πρόστιμο ύψους 2 εκατ. ευρώ για παραπλανητικές εκπτώσεις, επιβλήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στην «Dixon South – East Europe Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Ηλεκτρικών, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών» (Κωτσόβολος).

Το πρόστιμο στην Κωτσόβολος επιβλήθηκε έπειτα από έλεγχο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Το πρόστιμο αφορά παράβαση του άρθρου 15, παρ. 2α του νόμου του ν. 4177/2013 (περί παραπλανητικών εκπτώσεων). Συγκεκριμένα, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι οι πληροφορίες που παρέχονταν για συγκεκριμένα προϊόντα που πωλούνταν υπό καθεστώς ανακοίνωσης μείωσης τιμής δεν περιελάμβανε την τιμή πώλησης πριν και μετά την εφαρμογή μείωσης της τιμής.

Σημειώνεται ότι στις 4 Σεπτεμβρίου του 2023 είχε επιβληθεί πρόστιμο 720.000 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης στην ίδια εταιρεία.

Σκρέκας: Έχουν επιβληθεί 12 εκατ. πρόστιμα. Θα εισπραχθούν όλα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Το είπαμε και το κάνουμε. Οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης και η επιβολή των προστίμων θα συνεχιστούν με μοναδικό κριτήριο την εφαρμογή του νόμου. Η αγορά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, έχει νόμους και κανόνες λειτουργίας για όλους. Ελέγχουμε την αγορά, προστατεύουμε τον καταναλωτή. Δεν θα επιτρέψουμε την ασυδοσία. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + two =