αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠρόστιμο 186 εκατομμυρίων δολαρίων στην Deutsche Bank

Πρόστιμο 186 εκατομμυρίων δολαρίων στην Deutsche Bank

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών επέβαλε πρόστιμο 186 εκατομμυρίων δολαρίων στην Deutsche Bank επειδή δεν έλαβε επαρκή μέτρα κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Η Deutsche Bank κατηγορήθηκε ότι διεκπεραίωσε ύποπτες συναλλαγές αξίας άνω των 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την δανέζικη Danske Bank μεταξύ 2007 και 2015, οι οποίες σύμφωνα με την Fed υπόκεινται σε «κακούς εσωτερικούς ελέγχους και διαδικασίες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος». Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, περίπου 200 δισ. ευρώ λέγεται ότι «ξεπλύθηκαν» από την Εσθονική θυγατρική της Danske Bank.

«Η γερμανική τράπεζα δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει τα προβλήματα που εντοπίστηκαν το 2015 και το 2017 και δεν έχει διενεργήσει επαρκείς ελέγχους στην προηγούμενη επιχειρηματική της σχέση με την εσθονική θυγατρική της δανέζικης Danske Bank», ανέφερε η Fed.

Από την πλευρά της, η Deutsche Bank αντέτεινε ότι έχει λάβει μια σειρά από βήματα για το θέμα και ότι η Fed έχει αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στην Danske Bank είχε επιβληθεί πρόστιμο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ξεπλύματος χρήματος στην οικονομική ιστορία των ΗΠΑ. Η δανέζικη τράπεζα παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε αμερικανικές τράπεζες μεταξύ 2008 και 2016.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη , η εσθονική θυγατρική της Danske παρέσυρε, μεταξύ άλλων, Ρώσους πελάτες με την προοπτική να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς ιδιαίτερη επίβλεψη.

Περίπου 212 δισεκατομμύρια δολάρια εισέρρευσαν από αυτούς τους πελάτες μέσω του υποκαταστήματος της Danske στην Εσθονία, το οποίο έκτοτε έκλεισε. Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, οι υπάλληλοι της Danske χρησιμοποίησαν εταιρείες κέλυφος για να συγκαλύψουν τους πραγματικούς κατόχους των κεφαλαίων.

Η Deutsche Bank δέχεται πιέσεις εδώ και χρόνια έντονες πιέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες,λόγω σκανδάλων ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος. Στις αρχές του 2017, η τράπεζας συμφώνησε να καταβάλει 630 εκατομμύρια δολάρια στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή δεν διερεύνησε ύποπτες ταμειακές ροές από τη Ρωσία. Την ίδια χρονιά, η Federal Reserve επέβαλε επιπλέον πρόστιμο 41 εκατομμυρίων δολαρίων για μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Το 2022, η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για ελλείψεις στην τήρηση ηλεκτρονικών αρχείων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 5 =