αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠροσοχή: Η Paypal γίνεται η Νο1 εταιρία που χρησιμοποιούν οι χάκερ για phishing

Προσοχή: Η Paypal γίνεται η Νο1 εταιρία που χρησιμοποιούν οι χάκερ για phishing

Η Paypal είναι μια πλατφόρμα που χρησιμοποιούν πάρα πολλοί χρήστες, για να κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι την… χρησιμοποιούν και πολλοί χάκερ με την μέθοδο του phising.

Σύμφωνα με το Vade Secure, η PayPal ξεπέρασε για πρώτη φορά τη Microsoft στην σχετική κατάταξη. Στο τρίτο τρίμηνο του 2019, ο κινητήρας AI του Vade ανίχνευσε 16.547 μοναδικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού «phising» PayPal, με μέσο όρο περίπου 180 ημερησίως. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 69,6% σε ετήσια βάση. Στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των χάκερ, είναι το Netflix.

https://img2.helpnetsecurity.com/posts2019/vade-office365-112019.jpg

Το phishing είναι μέθοδος εξαπάτησης των χρηστών του διαδικτύου, κατά την οποία ο ‘θύτης’ υποδύεται μία αξιόπιστη οντότητα, καταχρώμενος την ελλιπή προστασία που παρέχουν τα ηλεκτρονικά εργαλεία, και την άγνοια του χρήστη-‘θύματος’, με σκοπό την αθέμιτη απόκτηση προσωπικών δεδομένων, όπως είναι ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία και κωδικοί.

Αν ήταν εφικτό να αποδώσουμε τον όρο στα Ελληνικά, θα μπορούσαμε κάλλιστα να το αποκαλέσουμε ‘Ηλεκτρονικό Ψάρεμα’, κι αυτό γιατί αγγλικός όρος δεν απέχει πολύ από αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + seventeen =