αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠολύ ακριβό το ταξίδι με πλοίο- Η Ελλάδα είναι η 11η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με ακτοπλοϊκό

Πολύ ακριβό το ταξίδι με πλοίο- Η Ελλάδα είναι η 11η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με ακτοπλοϊκό

Η Ελλάδα είναι η 11η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με ακτοπλοϊκό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σε αυτή την καλοκαιρινή περίοδο, η οποία είναι ιδανική για θαλάσσιες αποδράσεις και κρουαζιέρες κάθε είδους, το ταξίδι με πλοίο είναι ένα δημοφιλές μέσο μεταφοράς για πολλούς ταξιδιώτες. Μακριά από το άγχος των πολυσύχναστων αεροδρομίων ή των σταθμών, τα πλοία σας επιτρέπουν να ταξιδέψετε με άνεση και με την ησυχία σας.

«Στη Vivanoda, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ταξιδιώτες να βρίσκουν ακτοπλοϊκά, λεωφορειακά, σιδηροδρομικά και αεροπορικά εισιτήρια, θελήσαμε να ξεκινήσουμε μια μεγάλη μελέτη σχετικά με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην Ευρώπη, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις διακυμάνσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ανάλογα με διάφορα κριτήρια (χώρα προορισμού, απόσταση, εποχικότητα κ.λπ.).

Αναλύσαμε, λοιπόν, δεκάδες χιλιάδες τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε εκατοντάδες δρομολόγια στην Ευρώπη, καθώς και διελεύσεις προς την Τουρκία και τις χώρες του Μαγκρέμπ (Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία), για να αποκτήσουμε μια όσο το δυνατόν πιο εξαντλητική εικόνα» σημειώνουν οι ερευνητές.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία που ανέδειξε η μελέτη αυτή σε ευρωπαϊκό επίπεδο:

  • Οι ακτοπλοϊκές διελεύσεις προς Τυνησία, Λιθουανία, Λετονία, Πολωνία και Σουηδία έχουν τον χαμηλότερο δείκτη τιμών.
  • Αντίθετα, οι ακτοπλοϊκές διελεύσεις προς την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Μαρόκο έχουν τους υψηλότερους δείκτες τιμών.
  • Οι συνδέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και οι συνδέσεις μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας είναι αναλογικά οι ακριβότερες στην Ευρώπη.
  • Οι συνδέσεις μεταξύ Γερμανίας και Λιθουανίας ή Λετονίας είναι οι λιγότερο ακριβές σε σχέση με τη διανυόμενη απόσταση.
  • Όσο πιο σύντομη είναι η διέλευση, τόσο πιο ακριβή είναι.
  • Σε όλη την Ευρώπη, οι τιμές είναι κατά μέσο όρο υψηλότερες από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Είναι επίσης ελαφρώς υψηλότερες τα Σαββατοκύριακα.

Και στην Ελλάδα;

  • Η Ελλάδα είναι η 11η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με πλοίο.
  • Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά (ιδίως το δρομολόγιο Χίος – Τσεσμέ) είναι μακράν τα πιο ακριβά, ενώ τα δρομολόγια προς την Ιταλία είναι τα φθηνότερα.
  • Η Πάτρα από τη Βενετία και την Ανκόνα είναι τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη χώρα.
  • Τα Σαββατοκύριακα φαίνεται να είναι πιο ακριβά από τις καθημερινές.
  • Από τον Νοέμβριο και μετά, οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες (αλλά πολλές γραμμές δεν λειτουργούν πλέον κατά τη χειμερινή περίοδο).
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 17 =