αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠληροφορίες αναφέρουν ότι έρχεται «λουκέτο» των Zara στην Τουρκία

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχεται «λουκέτο» των Zara στην Τουρκία

Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου μεταδίδουν σήμερα πληροφορίες ότι τα καταστήματα της αλυσίδας ένδυσης, ZARA – που ανήκει στον μεγάλο ισπανικό όμιλο Inditex – αναμένεται να κλείσουν στην Τουρκία για οικονομικούς κυρίως λόγους.

Συγκεχυμένες είναι ωστόσο οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των καταστημάτων που θα κλείσουν στην γείτονα, καθώς ορισμένες ιστοσελίδες κάνουν λόγο για συγκεκριμένο αριθμό, ενώ άλλες για καθολική αποχώρηση της γνωστής αλυσίδας ενδυμάτων από την χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούν 21 καταστήματα.

Λόγοι του πιθανού «λουκέτου» των Ζara είναι κυρίως οικονομικοί, καθώς για 16 συνεχόμενα τρίμηνα παρατηρείται πτώση στον τζίρο των καταστημάτων της. Ενας άλλος εξίσου σημαντικός λόγος είναι ότι τα ενοίκια στην Τουρκία – και κυρίως στην Κωνσταντινούπολη – υπολογίζονται σε ευρώ ή σε δολάρια με αποτέλεσμα η υποτίμηση της λίρας να έχει επηρεάσει σημαντικά πολλούς καταστηματάρχες.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Cumhurriyet, το γεγονός ότι τα ενοίκια σε εμπορικά κέντρα αποπληρώνονται σε δολάρια αποτελεί «μεγάλο πρόβλημα ακόμα και για τις πιο μεγάλες εταιρείες».

Μια ακόμη εταιρεία ένδυσης, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει παρόμοια προβήματα στην Τουρκία είναι τα καταστήματα Mango. Σύμφωνα με την  Cumhurriyet, αρκετά καταστήματα της εταιρείας Mango έχουν αρχίσει να κλείνουν καθώς δεν παρουσιάζουν πλέον κέρδη.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλοι τουρκικοί όμιλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής φύσης στην γείτονα, καθώς προχωρούν σε επαναδιαπραγματεύσεις των δανείων τους με τις τράπεζες ώστε να πληρώνουν σε συνάλλαγμα.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 10 =