αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠιο γρήγορες οι μεταβιβάσεις ακινήτων με τον Ηλεκτρονικό Φάκελο

Πιο γρήγορες οι μεταβιβάσεις ακινήτων με τον Ηλεκτρονικό Φάκελο

Πιο γρήγορες μεταβιβάσεις ακινήτων, χωρίς τη γραφειοκρατία και το χαρτοβασίλειο του παρελθόντος φέρνει ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτων που ήδη βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή ενώ θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά από τον προσεχή Νοέμβριο, όπως μεταδίδει η Ημερησία.

Ο ηλεκτρονικός φάκελος, σε συνδυασμό με τις e-δηλώσεις φόρου μεταβίβασης που έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλάζει το καθεστώς στις μεταβιβάσεις ακινήτων, καθώς σε αυτόν θα περιέχονται συγκεντρωμένα όλα τα δικαιολογητικά, τα πιστοποιητικά και οποιοδήποτε έγγραφο απαιτείται σήμερα από διάφορες υπηρεσίες (όπως Κτηματολόγιο, Τεχνικό Επιμελητήριο κ.ά.).

Εφόσον πρόκειται για μεταβιβάσεις ακινήτων μεταξύ φυσικών προσώπων, θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά από το γραφείο των συμβολαιογράφων, με όλα τα απαιτούμενα έντυπα και βεβαιώσεις να αντλούνται από την οθόνη του υπολογιστή.

Η νέα πλατφόρμα μέσω της οποίας ο συμβολαιογράφος θα συγκεντρώνει ηλεκτρονικά όλα τα πιστοποιητικά και έγγραφα που απαιτούνται για τη μεταβίβαση ενός ακινήτου «τρέχει» στη ψηφιακή πύλη του δημοσίου gov.gr και αφορά αποκλειστικά συμβάσεις μεταξύ φυσικών προσώπων επί εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί ακινήτων σε περιοχές που έχουν κτηματογραφηθεί και λειτουργεί Κτηματολογικό Γραφείο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + four =