αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να δείχνεις ότι είσαι έξυπνος χωρίς να πεις ούτε λέξη

Πέντε τρόποι για να δείχνεις ότι είσαι έξυπνος χωρίς να πεις ούτε λέξη

Η ευφυΐα δεν σημαίνει ότι πρέπει να μιλάς πολύ. Στην πραγματικότητα, είναι συχνά το ακριβώς αντίθετο.

Και εδώ είναι οι κορυφαίοι τρόποι για να δείξετε ότι είστε έξυπνοι χωρίς να πείτε λέξη.

1) Να φτάνεις… στην ώρα σου

Ο πρώτος από τους βασικούς τρόπους για να δείξετε ότι είστε έξυπνοι χωρίς να πείτε λέξη είναι να είστε ακριβείς: Το να εμφανιστείτε στην ώρα σας, καθιστά σαφές ότι τηρείτε τις δεσμεύσεις σας και ότι είστε σε θέση να διαχειριστείτε τον χρόνο σας.

Σίγουρα, υπάρχουν και εκείνοι που καθυστερούν και εξακολουθούν να έχουν λαμπρά μυαλά. Αλλά οι συνήθως καθυστερημένοι τείνουν να χάνουν το σεβασμό με την πάροδο του χρόνου και να δημιουργούν απογοήτευση σε συναδέλφους, φίλους και οικογένεια.

Με το να εμφανίζεστε στην ώρα σας σε μία συνάντηση, δείχνετε το πόσο καλοί είστε στη διαχείριση του χρόνου σας, αλλά επιδεικνύετε επίσης συναισθηματική νοημοσύνη σεβόμενοι τον χρόνο των άλλων.

2) Να είσαι παρατηρητικός

Να είστε παρατηρητικοί. Κατά γενικό κανόνα, οι άνθρωποι μιλούν πάρα πολύ και παρατηρούν πολύ λίγο.

Η εξάσκηση στην ενεργή ακρόαση και η παρατήρηση των ατόμων που σας μιλούν είναι το κλειδί, αλλά και η παρατήρηση του περιβάλλοντός σας και του τι υπάρχει γύρω σας.

Δείξτε περιέργεια για το τι υπάρχει γύρω σας και γιατί. Κοιτάξτε τις λεπτομέρειες του περιβάλλοντός σας και εκείνων με τους οποίους αλληλεπιδράτε. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε πράγματα που παρατηρούν στους άλλους οι άνθρωποι με «κοφτερό μυαλό».

3) Κράτα σημειώσεις

Όχι, δεν χρειάζεται… να τα θυμάσαι όλα. Όταν είσαι, για παράδειγμα σε ένα επαγγελματικό ραντεβού ή ένα ομαδικό meeting, μπορείς να κρατάς σημειώσεις. Με αυτόν τον απλό τρόπο θα δείχνεις είσαι οργανωμένος τύπος, δεν θα χρειάζεται να ρωτάς τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, και φυσικά θα είναι πιο εύκολο να δώσεις απαντήσεις όταν έρθει η ώρα.

4) Κάνε οπτική επαφή

Ο επόμενος από τους πρακτικούς τρόπους για να δείξετε ότι είστε έξυπνοι χωρίς να πείτε λέξη είναι να κάνετε οπτική επαφή όταν αλληλεπιδράτε με ανθρώπους. Το να κοιτάς τους ανθρώπους στα μάτια δείχνει τόσο αυτοπεποίθηση όσο και εξυπνάδα.

Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου και σε αυτό που πρεσβεύεις, κοιτάς τους άλλους στα μάτια.

Από τα θηλαστικά μέχρι τους ανθρώπους, η οπτική επαφή είναι ένας τρόπος επίδειξης της πίστης στον εαυτό τους και της επίγνωσης της κατάστασης. Δεν χρειάζεται να πείτε λέξη, απλά κοιτάξτε τους ανθρώπους στα μάτια.

5) Λύσε προβλήματα

Το επόμενο βήμα για να δείξετε ότι είστε έξυπνοι χωρίς να πείτε λέξη, είναι να λύσετε προβλήματα.

Σίγουρα, τα λόγια είναι ισχυρά και μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Αλλά οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια και οι άνθρωποι θα έλκονται προς κάποιον που πραγματικά μπορεί να λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν. Κάνε πράξεις λοιπόν. Και λύσει προβλήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =