αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια για να καταλάβεις αν ένα άτομο σου κάνει τον «καλό φίλο» αλλά είναι… ψεύτικος

Πέντε σημάδια για να καταλάβεις αν ένα άτομο σου κάνει τον «καλό φίλο» αλλά είναι… ψεύτικος

Οι φιλίες είναι ίσως οι πιο σημαντικές σχέσεις στη ζωή μας. Είναι σημαντικό να έχουμε καλούς και σταθερούς φίλους. Αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ ενός πραγματικά καλού και ενός ψεύτικου ανθρώπου.

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει. Σε αυτή θα δεις «στα γρήγορα» 5 σημάδια για να καταλάβεις ένα άτομο που σου κάνει τον καλό αλλά είναι… ψεύτικος. Κάπως έτσι θα ξεχωρίσεις τους καλούς φίλους από αυτούς που απλά προσποιούνται για να πετύχουν άλλους σκοπούς.

1# Σε απογοητεύει συνεχώς. Οι ψεύτικοι φίλοι συχνά ανακοινώνουν σχέδια και δεν τα εφαρμόζουν ποτέ. Συμφωνούν να προγραμματίσουν μια μάζωξη μαζί σας, αλλά το αφήνουν στο χέρι σας να κάνετε τα πάντα. Συχνά θα έχουν την τέλεια δικαιολογία σχετικά με το γιατί δεν τα κατάφεραν να παρευρεθούν, ώστε να μην χρειάζεται να φανούν… ένοχοι γι’ αυτό.

2# Θέλει να παραμερίσεις οτιδήποτε άλλο κάνεις στη ζωή σου. Ένας ψεύτικος φίλος θα περιμένει από εσάς να τα βάζετε πάντα στην άκρη και να τον έχετε ως Νο1 προτεραιότητα. Νομίζουν ότι η ζωή σας περιστρέφεται γύρω από αυτούς και η κατάστασή τους θα είναι πάντα σημαντικότερη.

3# Κουτσομπολιό. Εάν ο «φίλος» σας κουτσομπολεύει τους άλλους, δεν είναι καλό σημάδι. Αν λένε πράγματα για τους άλλους σε εσένα, τι νομίζεις ότι λένε για σένα όταν δεν είσαι μπροστά; Σίγουρα είναι έτοιμος να μοιράσει τα μυστικά σου.

4# Πάντα είναι… καλύτερος. Ακόμα κι αν έχετε μια νέα δουλειά ή μια προαγωγή στη δουλειά, ο ψεύτικος φίλος σας θα σας ξεπερνάει πάντα. Θέλει να φαίνεται καλύτερος και τα νέα σας δεν θα είναι ποτέ σημαντικά- τα νέα τους θα είναι πάντα καλύτερα. Για αυτούς είναι ένας διαγωνισμός.

5# Δεν υποστηρίζει τις πράξεις σου. Ένα καλό άτομο θα σας στηρίξει και θα σας ενθαρρύνει με οποιοδήποτε τρόπο. Μπορεί να είναι ένα νέο χόμπι ή μια αλλαγή καριέρας, αλλά ένας αυθεντικός, αληθινός φίλος νοιάζεται και θα είναι μαζί σου στο ταξίδι. Θα σε στηρίξει όπως μπορεί. Αν δεν το κάνει ποτέ, τότε ίσως κάτι δεν πάει καλά…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 12 =