αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λάθος κινήσεις που σε κάνουν λιγότερο συμπαθή στους άλλους

Πέντε λάθος κινήσεις που σε κάνουν λιγότερο συμπαθή στους άλλους

Ποιος δεν θέλει να γίνει πιο αρεστός; Oλοι λαχταρούμε τη συμπάθεια και τον θαυμασμό από τους άλλους ανθρώπους.

Αλλά μερικές φορές, κάνουμε κινήσεις που μπορούν να μας σαμποτάρουν χωρίς καν να το καταλάβουμε. Στην παρακάτω λίστα θα δεις «στα γρήγορα» 5 λάθος κινήσεις που σε κάνουν λιγότερο συμπαθή στους άλλους.

Πόσες από αυτές τις κακές συνήθειες έχεις;

1) Έρχεσαι σε αντιπαράθεση με κάτι που είπε ο άλλος

Αυτή η κακή συνήθεια είναι κάτι που σίγουρα όλοι έχουμε βιώσει και είναι απλή, αλλά δυστυχώς λίγοι άνθρωποι την προσέχουν. Μην το κάνεις λοιπόν. Όταν κάποιος λέει κάτι, θα πρέπει να το αποδεχτείς και να χτίσεις πάνω σε αυτό αντί να λες κάτι αντιφατικό.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι κάποιος παραπονιέται ότι αισθάνεται συνεχώς κουρασμένος. Μια απάντηση θα ήταν: «Εχω δει ότι ήσουν πολύ απασχολημένος τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι περίεργο που νιώθεις κουρασμένος».

Από την άλλη, συγκρίνετε το με μια απάντηση όπως: «Έλα, δεν είναι τόσο χάλια. Έχω ακόμα περισσότερη δουλειά και δεν παραπονιέμαι».

Εάν δώσετε την δεύτερη απάντηση, θα δημιουργήσετε σημαντική συναισθηματική απόσταση μεταξύ του εαυτού σας και του άλλου, επειδή θα νιώθει ότι διαφωνείτε συνεχώς μαζί του.

2) Στρέφεις συνεχώς τη συζήτηση στον εαυτό σου

Επίσης μια παγίδα στην οποία πέφτουμε συχνά. Αντί να ακούμε ενεργά τον άλλο, απλά περιμένουμε για να στρέουμε τη συζήτηση… στον εαυτό μας, στη ζωή μας, στα δικά μας προβλήματα. Πιθανόν έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο στον κύκλο σου: Αυτόν που κάθε φορά που αρχίζεις να του μιλάς για κάτι, με κάποιο τρόπο γυρίζει τη συζήτηση… στον εαυτό του. Ετσι δείχνει ότι νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του.

3) Είσαι συνεχώς αρνητικός

Έχετε φίλους που είναι συνεχώς αρνητικοί; Ισως δεν είναι πάρα πολλοί, επειδή τείνουμε να πάμε πιο κοντά σε θετικούς ανθρώπους που φέρνουν χαρά στη ζωή μας.

Αν κάποιος παραπονιέται συνεχώς και επικρίνει τους άλλους γύρω του, δεν θα αργήσετε να σταματήσετε να θέλετε να κάνετε παρέα μαζί του.

4) Θέλεις πάντα να έχεις δίκιο

Μια άλλη κακή συνήθεια που πρέπει να κόψετε για να γίνετε πιο συμπαθείς, είναι η ανάγκη να έχετε πάντα δίκιο. Το βλέπουμε συνεχώς γύρω μας, ακόμα και στα social media. Όλοι θέλουν… να έχουν δίκιο. Και θα υπερασπιστούν την άποψη τους, ακόμα κι αν είναι λανθασμένη.

Μερικοί άνθρωποι αποκτούν αυτή τη συνήθεια εάν δέχονται μεγάλη κριτική από άλλους ανθρώπους ή εάν τα όριά τους δεν γίνονται σεβαστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

5) Καυχιέσαι πάρα πολύ για τον εαυτό σου ή τα επιτεύγματά σου

Ναι, το να είσαι θετικός είναι καλό πράγμα. Θα πρέπει πάντα να αφιερώνετε χρόνο για να γιορτάζετε τις μικρές σας νίκες και επιτεύγματά σας — και μακάρι να έχετε μια υποστηρικτική κοινότητα γύρω σας που μπορεί να γιορτάσει μαζί σας.

Ωστόσο, αν το πας στην υπερβολή, μπορεί να σε κάνει λιγότερο συμπαθή. Όλοι έχουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Έτσι, αν κάποιος φαίνεται να έχει την τέλεια ζωή και το διαφημίζει συνεχώς, οι άλλοι δεν θα μπορέσουν να «συνδεθούν» μαζί του. Είναι πιθανό να καταλήξει να είναι αντιπαθής, λόγω της συνεχούς προβολής της καταπληκτικής ζωής του και των επιτευγμάτων του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =