αρχικηVIRALΠέντε λάθη που ρουφούν την ενέργεια των εξαιρετικά ευαίσθητων ανθρώπων

Πέντε λάθη που ρουφούν την ενέργεια των εξαιρετικά ευαίσθητων ανθρώπων

Εάν συχνά νιώθετε εντελώς στραγγισμένοι από ενέργεια, χωρίς να κάνετε πολλά ενεργά, τότε μπορεί να έχετε «διαρροές ενέργειας», ας πούμε, που δεν γνωρίζατε καν.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μάθετε για εννέα καθημερινά πράγματα που τείνουν να αφήνουν τους πολύ ευαίσθητους ανθρώπους συναισθηματικά στραγγισμένους. Προσδιορίστε αυτές που σχετίζονται με εσάς και κλείστε αυτές τις διαρροές για να προστατεύσετε την ενέργειά σας.

1. Δεν λένε «όχι»

Ως πολύ ευαίσθητο άτομο, μπορεί να δυσκολευτείτε να πείτε «όχι» στους ανθρώπους, προκειμένου να αποφύγετε να πληγώσετε τα συναισθήματά τους. Ωστόσο, το να λέτε συνεχώς «ναι» – ειδικά τις φορές που πραγματικά δεν το θέλετε – μπορεί να σας επηρεάσει (ψυχικά και σωματικά) και να σας αφήσει κουρασμένους και συναισθηματικά πλημμυρισμένους.

Εάν δεν θέλετε να πάτε σε ένα πάρτι, μην το κάνετε. Εάν αισθάνεστε πολύ συναισθηματικά εξαντλημένοι για να βοηθήσετε κάποιον αυτή τη στιγμή, αρνηθείτε ευγενικά.

Μην αφήνετε τους ανθρώπους να εξαντλούν την ενέργειά σας λέγοντας ναι σε όλα. Να είστε επιλεκτικοί σχετικά με το πώς θέλετε να ξοδέψετε τον χρόνο και την ενέργειά σας — και με ποιον. Θυμήσου και το άρθρο: Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

2. Δεν βάζουν σαφή όρια

Ενώ το να πείτε «όχι» είναι ένας τρόπος για να θέσετε ένα όριο, υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις όπου χρειάζεστε όρια για να αποφύγετε διαρροές ενέργειας.

Για παράδειγμα, αν δεν σας αρέσει κάτι – ή αν κάποιος λέει ή κάνει κάτι που σας ενοχλεί – ενημερώστε τον ευγενικά. Όποιος νοιάζεται για εσάς δεν θα ήθελε να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα ή καταπονημένοι.

Όταν δεν βάζετε όρια, οι άνθρωποι μπορεί σκόπιμα (ή ακούσια) να πουν κάτι (ή να κάνουν κάτι) που σας αναστατώνει. Και ως πολύ ευαίσθητο άτομο, πιθανότατα θα το σκέφτεστε ξανά και ξανά, προκαλώντας στον εαυτό σας περισσότερο πόνο. Αυτό θα εξαντλήσει την ενέργειά σας.

Οπότε, βάλτε ξεκάθαρα όρια, ειδικά με τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους, καθώς πρέπει να είστε κοντά τους μέρα με τη μέρα.

3. Πολλά… στην λίστα

Αναβάλλετε συχνά και συνεχίζετε να πιέζετε τα πράγματα μέχρι την τελευταία στιγμή;

Λοιπόν, αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πράγματα που καταστρέφουν την ενέργειά σας. Το άγχος του να έχεις πολλά πράγματα να κάνεις είναι αρκετό για να ρίξει τον οποιονδήποτε, όχι μόνο ένα εξαιρετικά ευαίσθητο άτομο.

Λοιπόν, κάντε το πρώτο βήμα, μια απλή ενέργεια για να ξεκινήσετε αυτό το μεγάλο πράγμα που αναβάλλατε για μέρες (ή και εβδομάδες). Απλώς βάλτε την μπάλα να κυλήσει. Καθώς ολοκληρώνετε περισσότερες εργασίες, θα αποκτήσετε ώθηση για να ολοκληρώσετε τα πάντα από τη λίστα υποχρεώσεων σας (ή τουλάχιστον πολλά πράγματα).

Μην αφήνετε το άγχος να εξαντλεί την ενέργειά σας. Αντίθετα, επιλέξτε σκόπιμα να ξοδέψετε την ενέργειά σας ολοκληρώνοντας πράγματα από τη λίστα σας.

4. Δεν κοιμούνται αρκετά

Η έλλειψη καλού ύπνου οδηγεί σε σωματική εξάντληση — αυτό επηρεάζει επίσης τα επίπεδα ενέργειας και τη διάθεσή σας.

Αυτό πλήττει πολύ τους ανθρώπους που έχουν ταραχώδη προγράμματα εργασίας ή σωματικά εξαντλητικές εργασίες, αλλά είναι σχετικό για όλους. Και όντας ένα πολύ ευαίσθητο άτομο, μπορεί να νιώσετε αυτή την εξάντληση πιο έντονα.

5. Είσαι περιτριγυρισμένοι από πολλούς ανθρώπους

Ως πολύ ευαίσθητο άτομο, μπορεί να αισθάνεστε εξουθενωμένοι σε καταστάσεις όπου περιβάλλεστε από πάρα πολλά άτομα. Αυτό συμβαίνει επειδή απορροφάτε πάρα πολλά συναισθήματα και συζητήσεις ταυτόχρονα — και αυτό σας κατακλύζει.

Σε τέτοιες καταστάσεις, απλώς απομακρυνθείτε από το πλήθος και ανασυνταχθείτε. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι χρειάζονται να περνούν πολύτιμο χρόνο μόνοι τους για να ανακτήσουν ενέργεια.

Και, αν πραγματικά δεν θέλετε να πηγαίνετε σε μέρη με πολύ κόσμο, μπορείτε απλά να πείτε όχι. (Δείτε το #1 ξανά!)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 7 =